Kövess minket

Aztaa

Kiengedik 2Pac nevelőapját a börtönből, mivel halálos beteg

Megosztva

Rákbetegségben szenved 2Pac nevelőapja, a 71 éves Mutulu Shakur, ezért úgy döntött a bíróság, hogy elhagyhatja a börtönt, hogy végső napjait a szeretteivel tölthesse.

Mint nyáron megírtuk, aktivisták hónapok óta azért küzdöttek, hogy kihozzák a fekete-nacionalista Black Liberation Army korábbi tagját a börtönből, mivel az év első felében egy ritka rákbetegséget, mielóma multiplexet diagnosztizáltak nála, raádásul abból is a harmadik stádiumban van. Ennek következtében drasztikusan lefogyott, kétszer is átesett a COVID-on, és május óta többször is csöveken keresztül kellett etetni. A börtönorvosok májusban azt mondták, hogy már csak hónapjai vannak hátra, mivel a kezelések már nem fejtik ki a hatásukat. 

Mutulu Shakur 60 éves börtönbüntetését töltötte, miután 1981-ben többedmagával megtámadott egy pénzszállító autót, a támadásban pedig meghalt egy őr és két rendőr. Shakur volt a támadás kiötlője, hat évig bújkált, de végül az FBI elkapta. A bíróság eddig mindig elutasította a szabadlábrahelyezési kérvényeit, mivel úgy ítélték meg, hogy veszélyes a társadalomra nézve, most viszont, hogy halálos beteg, ez már nem áll fent.

(The Intercept)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés