Kövess minket

Hiphop

Kiengedték 6ix9ine-t a börtönből a koronavírus miatt

Házi őrizetben folytatja a büntetését augusztusig.

Megosztva

Forrás:

Azonnal hatállyal elhagyhatta a börtönt Tekashi 6ix9ine, miután az ügyét kezelő bíró engedélyt adott erre, elfogadva a rapper ügyvédjének az indoklását, miszerint 69 asztmás, és ezért veszélyt jelenthet rá a New York-i börtönökben is terjedő koronavírus.

A rappert eredetileg két éves börtönbüntetésre ítélték tavaly decemberben, ennek a felét már az ítélethirdetés előtt leülte, egy másik részét pedig jó magaviselet miatt eleve elengedték. Végül augusztusban szabadult volna, de a mostani döntésnek hála ezt sem kell megvárnia, legalábbis nem a börtönben. 6ix9ine a büntetése maradék hónapjait házi őrizetben fogja tölteni, igaz ironikus módon a mostani járványhelyzetben olyan érzésünk lehet, hogy amúgy is a fél világ házi őrizetben van. GPS követővel ellenőrzik, hogy nem hagyja-e el a lakását, és naponta egyszer be kell majd jelentkeznie a próbaidős tisztjénél. A próbaidő szabályai között nem szerepel, hogy nem lehet fent közösségi oldalakon, vagy hogy nem készíthet zenét.

6ix9ine-t, igazi nevén Daniel Hernandezt a Nine Trey Bloods nevű New York-i utcai bandában elkövetett rablások, fegyveres visszaélések, több erőszakos bűncselekmény, és életveszélyes fenyegetések vádjában vették anno őrizetbe, több társával együtt. Összesen kilenc vádpontban vallotta magát bűnösnek, és később még egy családon belüli erőszakot is elismert. A rapper végig együttműködő volt a hatóságokkal, és segített több bandatársát rács mögé juttatni vallomásaival, ennek köszönhette alacsony büntetését. A spicliskedése nagy vihart kavart a hiphop közösségen belül, amihez hozzájön, hogy már alapból is megosztó volt a személyisége. 69-nak persze nem a puritán OG gengszter rap fanok online dühétől, hanem egy esetleg Bloods leszámolástól kell inkább tartania, hisz feldobta több volt bandatársát. Ezek után nem véletlen, hogy a bíró fél napos késéssel engedte csak nyilvánossá tenni a döntését, mivel addig megvárták, hogy a 69 épségben hazaérjen. A rapper amúgy korábbi hírek szerint folytatni szeretné a zenei karrierjét, és 50 Cent szerint például sikeres is fog maradni.

(TMZ)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés