Kövess minket

Aztaa

Kiisszák a focirajongók Moszkvát a sörből

Egyértelműen a legnépszerűbb ital a vb alatt.

Megosztva

Forrás:

Üres söröshordókat hagynak maguk után a focirajongók, amerre csak járnak Moszkvában, emiatt több helyen hiány van, vagy kicsit többet kell várni a kelleténél – írja a Reuters hírügynökség.

Az idei foci-vb helyszínéül szolgáló orosz fővárosban éneklő, kántáló, söröskorsót lóbáló szurkolók járnak-kelnek, kocsmáról kocsmára, kiemelt figyelmet fordítva a Kreml, és a Vörös tér környékén lévő bárokra. „Nem gondoltuk volna, hogy csak sört akarnak majd inni” – mesélte az egyik belvárosi étterem pincére. A férfi állítja, már hétfőn kifogytak a csapolt sörből, és a pótlás is több ideig tart, mint általában, mivel a szállítóknak is több dolguk van az átlagosnál. „Nagyon sokan vannak most Moszkvában…és mind inni akar” – mondta, majd hozzátette, hogy a meleg sem segít a helyzeten.

A söreladások amúgy csökkentek az elmúlt időszakban Oroszországban, köszönhetően a növekvő adóknak, és az eladást, valamint hirdetést szigorító szabályoknak. A sörfőzdék nem is számítottak a trend megfordulására, de a beáramló focifanok most mind folyékony kenyeret akarnak.

Egy pultos a Gogol nevű trendi bárban azt mesélte a Reuters-nek, hogy három nap alatt 800 liter sör fogyott, végül már csak a drága prémium sörből tudtak adni a vendégeknek. Ennek ellenére azért nincs teljes szárazság, egy horvát szurkoló azt nyilatkozta: „Vannak helyek, ahol nincs sör, de vannak helyek, ahol van. Csak meg kell találni”.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés