Kövess minket

Aztaa

Kikölteztetik Amszterdam belvárosából a vörös lámpás negyedet

Megosztva

Forrás:

Áthelyezik Amszterdam belvárosából, egyelőre ismeretlen helyre, a híres vörös lámpás negyedet – írja a Guardian alapján a Telex.

A javaslatot a város polgármestere, Femke Halsema terjesztette be, melynek folyományaként a De Wallen városrészben nagy számban zárnak majd be a bordélyházak vörös ablakai. A városi tanács többsége támogatta a javaslatot, mely azt a célt szolgálja, hogy a városba érkező turisták másként tekintsenek Amszterdamra. A szexmunkásokat egy új, a városközponttól messzebb elhelyezkedő “erotikus központba” terelik majd, ennek a pontos helye egyelőre nem ismert.

Egyes keresztény pártok már régóta lobbiztak a vörös lámpás negyed bezárásáért, most viszont a Szabad Demokrata Néppárt, a Munkáspárt és a Zöldek is beálltak az ötlet mögé.

Ez Amszterdam újraindításáról szól. A turistákat örömmel várjuk, hogy felfedezzék a város szépségét és szabadságát, de nem minden áron. Muszáj közbelépnünk” – mondta Dennis Boutkan a Munkáspárt tagja a vita során. A polgármester kiemelte, hogy bordélyházak ablakaiban álló lányok csak a bámészkodókat vonzzák.

vörös lámpás negyed megmaradásáért küzdő Red Light United nevű szervezet saját mérései szerint a szexmunkások 90%-a nem szeretné, ha elköltöztetnék a negyedet. A szervezet egyik tagja szerint a vendégkör megcsappanását hozza magával, ha a turistáknak sokat kell utazniuk az úgynevezett erotikus központig. A kritikák ellenére a tanács úgy vélekedett, hogy ez a döntés elengedhetetlen, hogy megváltoztassák a városról kialakult képet, és más típusú turistákat vonzanak be.

Egy másik radikális döntés is az asztalon van, ez a turisták fűhasználatára vonatkozik. A városvezetés szeretné elérni, hogy kitiltsák a külföldieket a coffee shopokból, de ez az ötlet egyre nagyobb ellenállásba ütközik, mivel sokan attól félnek, hogy ettől majd radikálisan megnövekszik az utcai, illegális kereskedelem a városban.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés