Kövess minket

Aztaa

Kilenc év után visszavonta vallomását az egyik koronatanú C-Murder gyilkossági ügyében

A rapper mindig is ártatlannak vallotta magát.

Megosztva

Forrás:

2002. január 12-én lövések dörrentek egy louisianai szórakozóhely, a Platinum Club előtt. A gyilkosságba torkolló konfliktus egy helyi rapper, C-Murder és csapata, valamint egy 16 éves rajongó, Steve Thomas között alakult ki. Thomas nagy C-Murder fanatikus volt, szobája falát kedvenc rapperének poszterei borították, de végül pont a rajongásának tárgya okozta a vesztét. A klubba egy rap csatában való részvétel miatt érkezett, később viszont összeszólalkozott a favoritjával, aki nekiesett egy 15 fős csoporttal együtt. A srácot agyonverték, majd szíven lőtték.

C-Murdert egy héttel később tartóztatták le gyilkosság vádjával, amiért el is ítélték, de az ügyben eljáró Martha Sassone bírónő új eljárást kezdeményezett, mivel az ügyészség elhallgatta a tanúk bűnügyi előéletét. C-Murder, aki amúgy a híres Master P testvére, házi őrizetbe került, az ügy pedig csak 2009-ben került újra előtérben, mikor a megismételt tárgyalást tartották. C-Murdert bűnősnek találták, az ítélet pedig életfogytig tartó szabadságvesztés volt. Murder, igazi nevén Corey Miller azóta is börtönben ül, azt viszont sosem ismerte el, hogy ő lőtt volna. 

Most, 9 évvel az ítélethirdetés után az egyik koronatanú mégis reményt adhat a februárban éhségsztrájkba kezdett rappernek, hisz visszavonta korábbi vallomását. A tanú, egy bizonyos Kenneth Jordan a The Times Picayune írása szerint azt állítja, a rendőrök kikényszerítették belőle a terhelő vallomást, méghozzá úgy, hogy megzsarolták. A rendőrök állítólag azt mondták, hogy ha nem hajlandó vallani a rapper ellen, akkor rávarrnak egy másik ügyet. Jordan megijedt, és vallott, pedig saját emlékei szerint nem C-Murder lőtt azon a végzetes péntek estén. A rapper ügyvédje, Paul Baker máris újratárgyalást akar, mivel szerinte, ha 2009-ben Jordan nem vallott volna Corey ellen, akkor az ügyészségnek nem lett volna elég bizonyítéka a gyilkosságra. 

[vembed youtube=”rugPY-L1n_c” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés