Kövess minket

Hiphop

Kína kitiltotta a hiphopot a TV adásokból

A tetkós színészekre is lecsapott az államhatalom.

Megosztva

Forrás:

Kína hivatalosan is megtiltotta a TV-knek, hogy teret adjanak a hiphop kultúrának, és tetovált színészeket szerepeltessenek – írja a Time magazin a Sina nevű kínai híroldalra hivatkozva. 

Az ország médiáját felügyelő szervezet, a SAPPRFT mostantól elvárja, hogy a TV programok ne mutassanak tetovált színészeket, és ne jelenítsenek meg a hiphop kultúrához köthető képeket, de a „dekadens” és a különböző szubkultúrákkal (minden ami nem mainstream) is óvatosan kell bánni.

Gao Changli, az állam nyilvánosságért felelős osztályának vezetője meg is adott négy szabályt az új döntéshez:

Soha ne használjanak olyan színészeket, akiknek az elvei nem egyeznek a pártéval, és nem „jó emberek”
Soha ne használjanak obszcén, vulgáris, ízléstelen színészeket
Soha ne használjanak olyan színészeket, akiknek a morális szintje túl alacsony, és nincs tartásuk
Soha ne használjanak olyan színészeket, akiknek korábban botrányaik voltak, vagy bármilyen formában bemocskolódott az imidzsük

A tiltás előtt már eltávolították a GAI nevű rappert az egyik TV csatorna X-faktor típusú éneklős műsorából, mindenféle magyarázat nélkül. Egy másik rappernek,
Wang Hao-nak (művésznévén PG One) pedig bocsánatot kellett kérnie, miután „Christmas Eve” című dala kritikákat kapott, hogy a drogkultúrát népszerűsíti, és ellenséges a női nemmel szemben. De VaVa és Triple H is a tiltás áldozatai, őket is kivágták műsoraikból. A cenzúra egészen odáig ment, hogy az egyik tehetségkutatóban egy nem hiphop előadó nyakláncát is kitakarták, mivel a stílusa hasonlított a rapperek által hordott ékszerékére. 

A kínai közösségi oldalakon persze nagy a felháborodás, az emberek nem értik az állam, hogy lehet ennyire korlátolt és gyerekes.

[vembed youtube=”r4GWF8_MgK4″ ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés