Kövess minket

Aztaa

Kínában történhet meg az első fejátültetés

Akár 2017 decembere előtt megtörténhet az első fejátültetés Kínában, amennyiben a kezdeti kísérletek és kutatások sikerrel járnak – jelentette be Zsen Hsziao-ping és Sergio Canavero.

Megosztva

5519 3

Az utóbbi kutató a Torinói Fejlett Neuromodulációs Csoport vezetője, aki 2013-ban közölte a sajtóval a lehetséges időpontot, amit akkor 2016-ra datáltak, azonban ehhez még több időre van szükség, hogy mindenképp sikerrel járjanak el a műtét során.

Kína csak abban az esetben lesz a beavatkozás első helyszíne, amennyiben a szükséges feltételek adottak lesznek – jelentette ki a kínai szakember. A jelenleg kijelölt helyszín, az északkelet- kínai harpinni orvosi egyetemi kórház lenne.

RTR4YXN8

A komplex operációra, egy 30 éves orosz férfi, Valerij Szpirodonov önként jelentkezett. A programozóként dolgozó férfi, egy ritka, gyógyíthatatlan genetikai betegségben szenved, aminek spinális izomatrófia, vagyis akut gerincvelői izomsorvadás a neve. Az állapota folyamatosan romlik. Szpiridonov teste már lebénult, de abban reménykedik, hogy a fejátültetéssel sikerül majd összekötni az agyvelejét a donor gerincvelőjével. Szpiridonov nyilatkozatában elmondta, hogy csak akkor vállalja a műtétet, ha az orvosok legalább 99 százalékban biztosak lesznek a sikerben.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés