Kövess minket

Sport

Király Botond: remélem, eljönnek azok a pillanatok, amiért minden labdarúgó küzd és edz!

Mindig jó olyan emberekkel találkozni, akik hatalmas alázattal tudnak beszélni arról, amit csinálnak, valamint a már elért sikerek ellenére sem feledkeznek, meg azokról a személyekről, akik mindvégig mögöttük álltak.

Megosztva

A hazai futball szerelmeseinek, akik folyamatosan követik a magyar foci minden mozzanatát, ismerősen csenghet Király Botond neve. Jelenleg a Vasas FC csapatát erősítő 22 éves srác mesélt a kezdetekről, jelenlegi helyzetéről és a későbbi terveiről.


Honnan jött a foci iránti szerelem?

Maga a testmozgás iránti elkötelezettség, illetve imádat nálunk családi dolog. Édesapám egész korán megtanított a sportok iránti szeretetre, már óvodás koromban mondhatni labdát helyezett elénk. Nagyon sokat fociztam vele együtt és a bátyámmal, aminek is köszönhetően erőteljes kapcsolat alakult ki köztünk.

Hogyan kezdődött komolyabban ez a pályafutás?

A Pápai ELC csapatánál ismerkedtem meg a labdarúgás alapjaival, edzőim közül rendkívül sokat köszönhetek Horváth Imrének valamint Tóth Ferencnek. 2010-ben Nagy Mihálynak köszönhetően több társammal felkerültünk az NB III-ban szereplő Lombard Pápa második csapatába. Ezzel kezdődött el egy nagyjából 3 évig tartó közös munka „Misibával”. Rengeteget edzettünk és nagyon sokat fejlődtünk ez alatt az időszak alatt.
Misibá végig egyengette az utunkat nagyon sokat köszönhetek Neki!


2012-ben mutatkoztam be az NB I-ben. Ezt követően 3 év alatt meg harmincszor léphettem pályára a Lombard Pápa mezébe. Sajnos a Lombard Pápa 2015-ben csődbe ment, így az NB III-ban szereplő Rákosmente KSK-nál folytattam. Idén júliusban kerültem a Vasashoz, ami nagy megtiszteltetés.

Hogy néz ki a jelen?

Most volt egy körülbelül másfél hónapig tartó sérülésem, ami miatt sajnos nem játszhattam. Szerencsére már teljesen felépültem és a két héttel ezelőtti győztes mérkőzésen sikerült jól játszanom. Az érzés, amikor együttes munkával gólt szerez a csapat és mindenki egymás nyakában van utána, az leírhatatlan. A csapattársaimmal jól kijövök, gyorsan meg találtuk a közös hangot és jól is tudunk együtt dolgozni, ami elengedhetetlen a labdarúgásban.


Habár fontos a foci, de szüleim számára ugyanakkor a tanulás szerepelt mindig is az első helyen, még ha nekem nem is állandóan (nevet).

Voltam magántanuló is, hogy kicsit könnyebben megtaláljam az egyensúlyt. Jelenleg Rekreáció és egészségfejlesztést tanulok a Nyugat-Magyarországi egyetemen, bár most passziváltattam egy félévet, de mindenképpen meg szeretném szerezni a diplomát.

Példaképeid vannak?

Példaképeim vannak persze, de ha most a futball berkein belül nézzük, akkor nagyon nagy Messi fanatikus vagyok. Ötszörös aranylabdás, majdhogynem megnyert mindent. Az alázat, a teljesítmény, amit a futball irány nyújt a mai napig, teljesen lenyűgöz.


Rendkívül sokat köszönhetek az edzőimnek és a csapattársaimnak. De nem feledkezhetek meg a barátaimról sem, akik száz százalékig mindenben támogatnak, amiért rendkívül hálás vagyok. Példaképem még ugyanakkor a családom, gyakran észreveszem, amikor valamit mond esetleg az édesapám, hogy Ő miként látja a dolgokat, eleinte mindig csak legyintek rá, természetesen az idő aztán mégis mindig úgy hozza, hogy neki van igaza. Ha idejük van, egyből kocsiba pattannak, szinte az összes mérkőzésemre kijönnek szurkolni.

Mik a távolabbi célok?


Szeretném magam kipróbálni külföldön is, az embert vonzza az új terep, bár nyilván ez még odébb van. Nem játszottam még kupadöntőt, illetve még nem igazán harcoltam a bajnoki címért, most a Vasassal ez lehet megfogni történni. Várom a kihívásokat és a még előttem álló élményeket ezért úgy tekintek a 2017-es évre, hogy remélem, eljönnek azok a pillanatok, amiért minden labdarúgó küzd és edz.

Az ember mindig tanul valamit, mindig van, akire fel tud nézni. Folyamatosan nyitott szemmel kell járni és figyelni, mert nagyon sokat lehet tanulni mindenkitől.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés