Kövess minket

Bulvár

Kirk Douglas óriási adományával segít másokon

Kirk Douglas amerikai filmsztár és felesége, Anne 15 millió dollárral (4,3 milliárd forint) támogatja a kaliforniai Mozgóképes és Televíziós Alap nyugdíjasotthonában és kórházában működő Alzheimer-részleg kibővítését.

Megosztva

A Los Angeles Daily News című lap internetes oldala szerint a 35 millió dollárból megvalósuló új épületszárnyat a legendás színészről nevezik el.
A kétemeletes Kirk Douglas Care Pavilion építési munkálatai jövőre kezdődnek. Az épület a hollywoodi filmgyártás Alzheimer-kórral küzdő munkatársainak befogadására épül.

A 15 millió dolláros adományt, amely jelentős lendületet ad a tervezési fázisban lévő új szárny munkálatainak, szerdán, Douglas 99. születésnapján jelentették be.
A filmcsillag 1916-ban született a New York állambeli Amsterdamban Issur Danielovitch néven, amelyet színészi karrierjének beindításakor változtatott meg Kirk Douglasre.
A színészt eddigi pályafutása során háromszor jelölték Oscar-díjra és olyan hollywoodi klasszikusokkal írta be magát a filmipar történelmébe, mint a Spartacus vagy A nap szerelmese.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés