Kövess minket

Aztaa

Kirúgta a Lidl egy alkalmazottját, mert az túl keményen dolgozott

Ráadásul rendszeresen korábban érkezett munkába is.

Megosztva

Forrás:

Nem mindig jó, ha valaki túl komolyan veszi a munkáját, bár olyat még nem hallottunk, hogy valakit azért rúgjanak ki, mert túl keményen dolgozott volna. Pedig bizony ilyen is van: egy volt alkalmazottja bepereli a Lidl áruházláncot, miután elbocsájtották, mert minden idejét a munkahelyén töltötte. A férfi, akit csak Jean P. néven emleget a spanyol média, minden nap hajnal öt órakor érkezett az üzletbe, majd átnyálazta az aznapi megrendeléseket, merő önszorgalomból feltöltögette a polcokat, így tulajdonképpen a munkatársainak már semmi dolga nem akadt nyitás előtt. Milyen rendes, jó munkás emberről van szó – gondolhatnánk-, de a Lidl vezetősége mégsem örült a túlbuzgó üzletvezetőnek, és jól kirúgták az állásából. Hogy miért? Mert a cég nem hajlandó a túlóráit kifizetni, továbbá az is szabályellenes náluk, hogy valaki egyedül tartózkodjon egy üzletükben, és ott, mondjuk tíz másik helyett is melózzon.

A munkamániás férfit az üzlet belső, biztonsági kamerái „buktatták le”, miközben vadul ellenőrizte a termékek árcímkéit, nehogy valaki is fél euróval olcsóbban jusson hozzá az akciós farháthoz. És ezt a fajta elhivatottságot már nem értékelték a Lidl fejesei.

Jean megkapta a felmondólevelét, amivel szinte rögtön a bíróság felé vette az irányt és beperelte volt munkáltatóját. Ügyvédje szerint minden esélyük megvan a győzelemre, hiszen a cég sosem kérte védencét az elmúlt 12 év alatt, hogy ne járjon be órákkal a nyitás előtt az üzletbe, mert nem fizetik ki a túlóráit. Ezt a munkaügyi bíróságon el is ismerték a Lidl megbízottjai. Jean egyébként tényleg csak azt szerette volna, ha az ő üzlete teljesít legjobban a régióban, és ezért vállalt ennyi plusz munkát, ami nélkül szerinte pláne elbocsájtották volna.

Ilyen a valódi 22-es csapdája.

(Mirror)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés