Kövess minket

Események

Kivezetik Zamárdiból a fesztiválokat, a Balaton Sound sem maradhat már sokáig

Megosztva

Forrás: Balaton Sound

Két nyári fesztiváldátumot is lefoglalt Zamárdiban a Sziget Kulturális Menedzseriroda Kft., de a városvezetés hosszútávon nem szeretne több fesztivált látni a Balaton-parti településen  – írja a 24.hu.

Habár a vírushelyzet egyelőre teljesen bizonytalanná teszi a fesztiválok helyzetét, a biztonság kedvéért a Balaton Soundot június végére, vagy július első hetére tervezte be a Sziget Kulturális Menedzseriroda Kft., a Strand Fesztivált pedig augusztus közepére a Volt Kft. 

Kádár Tamás, a Sziget Zrt. ügyvezetője a 24.hu kérdésére elismerte, hogy felvették a kapcsolatot Zamárdival a helyszínek biztosítása érdekében. Kádár azt mondta, egyelőre tartják magukat ahhoz a tervhez, hogy márciusban döntenek véglegesen a rendezvények sorsáról, és ha idén nem lehet őket megtartani, akkor 2022-re csúsztatják azokat.

Ha meg is lehet idén, vagy 2022-ben tartani a két rendezvényt, hosszútávon már nem biztos, hogy számolhatnak Zamárdival. Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere ugyanis az oldal kérdésére azt mondta,  a település hosszabb távon „kivezeti” a fesztiválokat, így nem egyeztek bele a szigetesek öt évre szóló szerződésterveibe, és a B My Lake fesztiválnak sem Zamárdi lesz a helyszíne. A település a fesztiváloknál használt területeket, parkolókat hosszabb távon más célokra kívánja hasznosítani. Az egyéves szerződés állítólag csak a tavaly elmaradt rendezvény pótlására szolgál, utána új helyszínt kell találniuk a fesztiváloknak.


Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés