Kövess minket

Tech

Kivonul Magyarországról az Uber

Megfojtotta őket az új törvény.

Megosztva

Sajtótájékoztatón jelentette be Fekete Zoltán, az Uber magyarországi ügyvezetője, hogy július 24-én befejezik magyarországi tevékenységüket. A cég már reggel levélben tájékoztatta a sofőrjeit. 

Az Uber állítása szerint a júniusban efogadott törvény mellett nem tudják biztosítani a sofőrjeik zavartalan munkáját, mivel azzal, hogy Ubereznek a jogosítványukat vagy autójuk rendszámát is elveszthetik. A taxislobbi által kiharcolt törvényben egy olyan passzus is szerepet kapott, melyben diszpécserszolgálatot is megkövetelnének az Ubertől, miközben a cégnek pont ez a lényege, hogy nem telefonon, hanem applikáción belül lehet általa kocsit hívni.

Fekete arról is beszélt, hogy bár a cég próbált tárgyalni a kormánnyal egy esetleges középútról, mely a taxisoknak is megfelel és az Ubert is életben hagyja, de ezek a megbeszélések nem voltak eredményesek, hiába vittek sokszor konkrét javaslatokat a döntéshozóknak. Ezzel a lépéssel 1200 sofőr veszti el az állását és közel 160 ezer ember kereshet más alternatívát a közlékedésre.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés