Kövess minket

Zene

Klippremier: Ress x Dóri Passed – “Zaj”

„Úgy aludnék még rá, elaltat minden ami zaj”

Megosztva

Forrás:

Még májusban, a Tudat alatt OFF Médián történő debütálásakor méltattuk először a 22 éves, budapesti Szabó Rolandot, azaz Ress-t, aki azóta kicsit sem vett vissza a munkából és a kreatívkodásból: állandó kollaborátorával és barátjával, Kapitány Mátéval eljutottak a 3. Klipszemlére a Pénzösszeg Roli által forgatott videójával, Cloud World interjút adott, rengeteget fotózott, és természetesen gőzerővel dolgozott/dolgozik most is új albumán.

Ennek a közelgő korongnak a kislemezeként érkezik a Zaj, ami egy sodró, egészen üdítő és izgalmas kísérleti R&B-melodikus trap-hibrid, tisztán hullámzó vokálokkal és nagyon erős dallamvilággal.

“Csak próbálgatom magamat és a határaimat, szeretnék megújúló lenni és nem ugyanazt mutatni, hiszen nagyon sok előadóban látom ezt a hibát, ugyanakkor mégis szeretném megtartani azt a hangzást, amiről fel lehet ismerni – valahogy így kezdett el megszületni a Zaj koncepciója.” – mondja Ress.

“Számomra nagyon sok értéktelen produktum van itthon – a szakmától függetlenül is – amik ok nélkül kapnak annyi figyelmet amennyit, legyen szó bármilyen területről, aminek egy picit is köze van az alkotáshoz, vagy a művészethez. Az esetek 80%-ban valahogy ezek engem egyáltalán nem mozgatnak meg, nem tudom máshogy látni őket, csak körülöttem lévő zajként, amiken rohadt jókat tudok aludni.” – magyarázza a címet és a projekt alaphangját adó gondolatot a zenész.

A track létrejöttét Kapitány Máté segítette, emelett közreműködik rajta Nizalowski Dorottya, vagyis az új dalukkal épp holnap jelentkező Passed trió énekese is. 

Forrás:

“Már kb. féléve felmerült bennem az ötlet, hogy Dórival szeretnék egy közös zenét, és azt is tudtam, hogyha ez valaha meg is valósul, akkor annak el kell térnie a megszokottól, amennyire csak lehet. Dórit egyébként a szintén Passed tag Levin keresztül ismertem meg, ő az a srác, aki mindent tud a zenéről és mindig támogat. Megírtam a dal introját, amit Dórinak szántam, majd megmutattam neki, ezután be is jött Mátéhoz felvenni. Nagyon szuper volt a munka, mindenki tök lelkesen dolgozott a cuccon.”

Zaj / @nizalowski

38 Likes, 0 Comments – Ress (@rolandszabo_) on Instagram: „Zaj / @nizalowski”

A Zaj mellé érkező videó egy szemcsésen, kékes fényekben úszkáló, lötyögős imidzsklip, aminek a története valahogy így szól: “Ami azt illeti, mostanában nagyon rákaptam az analóg vizuálokra, (lásd: Pénzösszeg) emiatt ezt is így kezdtem el megtervezni. A benne lévő elemekről annyit, hogy valamiért sokkal hitelesebbnek és különlegesebbnek éreztem, ha egy veterán autón menőzünk, és nem olyanon, ami majdnem minden klipben megtalálható. Az operatőri munkák mögött Czunderlik Robin állt, a vágásban Szabó Levente segített, a fényelést pedig jómagam végeztem.” – zár Ress.

[vembed youtube=”pyh7ou22EO0″ ] Zaj Soundcloudon is:

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük