Kövess minket

Hiphop

Kodak Black, Lil Wayne, és a Death Row Records társalapítója is kegyelmet kapott Trumptól

Megosztva

Forrás:

Ahogy az lenni szokott, a távozó amerikai elnök, ez esetben Donald Trump az utolsó pillanatban még kioszott jó pár kegyelmet, egész pontosan 143 ember fért fel a végleges listára, köztük Kodak Black, Lil Wayne, és Michael “Harry-O” Harris – írja a Pitchfork.

A kegyelem érdekében rengetegen lobbiztak Trumpnál, a jelenleg is börtönben lévő Kodak Black érdekében például Lil Yachty is Trump segítségét kérte, de támogatta Gucci Mane, és Lil Pump is, míg a Death Row kiadó egyik alapítótagjáért, Michael “Harry-O” Harrisért az elnököt amúgy egyáltalán nem szívlelő Snoop Dogg is mondott pár jót szót. Lil Wayne különleges helyzetben volt, mivel már korábban lepacsizott Trumppal, és a választás során is beállt mögé, Trump pedig úgy tűnik támogatta a rapper lojalitását. Bűneik különbözőek, Kodakot több erőszakos bűncselekmény után végül egy okirathamisítással szerzett lőfegyver miatt kaszlizták be, az eredeti büntetése 2022-ben járt volna le, Lil Wayne amúgy is szabadon volt, ő egy töltött fegyverrel bukott le, ügye folyamatban volt, Harry-O pedig már több mint 30 évet húzott le gyilkossági kísérlet és kokaincsempészet miatt.

Nem minden híresség húzta be a kegyelmet, a Tigriskirály című Netflix dokuval mémmé vált Joe Exoticot például hiába várta egy fekete limuzin a börtöne előtt, nem hagyhatja el a börtönt.

Forrás:

Donald Trump listájának nagy részét persze a politikailag hozzá közel álló személyek töltik ki. Sajnos a Wikileaks iratokat kiszivárogtató Julian Assange és az amerikai titkosszolgálatok munkálatait leleplező Edward Snowden nem kaptak kegyelmet.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés