Kövess minket

Aztaa

Költözniük kell Thaiföld híres buddhista tigriseinek?

Az összes nagymacskát elköltözteti Thaiföld híres Tigris Templomából a helyi nemzeti parkok, vadállatok és növények megóvásáért felelős minisztérium (DNP).

Megosztva

A szerzetesek tiltakozása ellenére a buddhista templom 147 tigriséből tizet már korábban átköltöztettek az ugyancsak nyugat-thaiföldi Ratcsaburi tartomány egyik tenyésztési központjába.

A hátramaradt állatokat hétfőn kezdték el kiköltöztetni a templom területéről. Az akció, amelyben nagyjából ezer vadvédelmi szakember, köztük számos katona vesz részt, a tervek szerint egy hetet vesz igénybe, mivel naponta csak húsz nagymacska elszállítását tudják lebonyolítani.

A minisztérium közölte, hogy amennyiben a templom bármilyen módon akadályozza a hatóságok munkáját, mindenki ellen eljárást fog kezdeményezni. Mint aláhúzta, a templomot már korábban értesítették az állatok kiköltöztetéséről.


A Tigris Templom a nyugat-thaiföldi Kancsanaburi tartomány egy távoli zugában található és csupán az elmúlt években került a figyelem középpontjába hatalmas tigrispopulációja miatt.

A DNP tavaly rendelte el a 147 tigris átadását a hatóságoknak, mondván, a templomnak nincs engedélye az állatok tartására.

A templom idén áprilisban engedélyt kapott a thai hatóságoktól, hogy állatkertként üzemeljen, ám néhány formalitás még hátravan. Az ügyben illetékes ügyvéd szerint a templom azt tervezi, hogy a jogi procedúrák lezajlása után visszavásárolja a nagymacskákat az államtól.

A templomot állatkínzással és illegális vadállat-kereskedelemmel is vádolták már 2001 óta. A bizonyítékok egy részét civil szervezetek, valamint a templom korábbi önkéntesei és személyzete szolgáltatták.

A National Geographic magazin januári riportja szerint a Tigris Templomnak évente nagyjából 2,8 millió dollárnak (789 millió forint) megfelelő összegű bevétele származik a turistákból, akik azért érkeznek a templomhoz, hogy megsimogassák és megetessék a tigriskölyköket, valamint pórázon sétáltassák és közös szelfiken örökítsék meg a felnőtt példányokat.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés