Kövess minket

Események

Könnyen lehet, hogy augusztusban sem engedélyezik a fesztiválokat Magyarországon

Sokan arra számítottak, hogy augusztus 15. után ismét lehet itthon tömegrendezvényeket tartani, ez viszont egyáltalán nem biztos.

Megosztva

Forrás: YouTube

Ahogy az elmúlt hetekben lassult Magyarországon a koronavírus terjedése, úgy enyhített a kormány a különböző óvintézkedéseken. Először a bárok és a kocsmák nyithattak meg, június közepe óta pedig már 500 fő alatt bulikat is lehet tartani. A nagyobb fesztiválok sajnos ugyan elmaradtak, de a kormány által belengetett augusztus 15-ig tartó tiltás, valamint az augusztus 20-ai tűzijáték megtartása melletti elhatározás nagyon abba az irányba mutatott, hogy 15-e után ismét lehet majd tömegrendezvényeket tartani itthon. Jól mutatja, hogy mennyire hitt ebben a szakma, hogy több fesztivált is (B My Lake, Kolorádó fesztivál) átraktak augusztus végére, augusztus 16-án nagykoncerttel tért volna vissza Majka & Curtis a Budapest Parkban, sőt a rendezvényszakma még egy ünneplést is beiktatott erre a dátumra, hogy felszabadultak. 

Most viszont, hogy ismét növekednek a környező országokban a koronás esetszámok, a kormány könnyen lehet, hogy nem ad zöldutat a nagyrendezvényeknek, és ha tovább romlik a helyzet, akár újabb szigorításokat is bevezethetnek. Többek közt erről is beszélt a Világgazdaságnak adott interjújában Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, amit az Index szemlézett.

Mint az interjúból kiderült, várhatóan a kormány nem lazít tovább, tehát augusztusban könnyen lehet, hogy továbbra sem tudunk fesztiválozni. Palkovics az interjúban elmondta, látnak esélyt arra, hogy itthon is megnőnek koronavírusos esetszámok, mivel a környező országokban is ez a tendencia, ekkor pedig muszáj lesz szigorítani.

A tömegrendezvényeket érintő végleges döntést Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter közlése szerint most szerdán ismerteti a kormány.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés