Kövess minket

Aztaa

Könyörtelen magyar sorozatgyilkos után kutatnak az olasz hatóságok

Legalább négy ember haláláért felelős Fehér Norbert.

Megosztva

Egy magyar sorozatgyilkos után indítottak hajtóvadászatot az olasz hatóságok. Fehér Norbertet az olasz sajtó könyörtelen gyilkosként, Olaszország első számú közellenségeként írja le. A magyar férfi április 1-jén kezdte ámokfutását, amikor egy rablás során közvetlen közelről fejbe lőtt egy trafikost. A bűntény az egész országot megrázta, jelenleg több mint ezer fős kommandós csoport van a férfi nyomában. A hatóságok már Bolognát, Ferrarát és Ravennát is átkutatták.

Forrás: Rendőrségi fotó Fehér Norbertről

A Bors a Corriere della Serára hivatkozva azt írta, Fehér Norbert Igor Vaclavics néven kezdett új életet Olaszországban, bűntényekkel teli múltja után. A magyar férfi üzletembernek adta ki magát, habár barátaival együtt betörésekből élt. Fehér többször is megjárta a börtönöket, ahol mindenki csak „oroszként”,  Igor Vaclavics álnéven ismerte. Jó magaviselete miatt 2007-ben szabadult, azóta viszont több bűntényt is elkövetett. Valódi személyazonosságát titkolta, habár az Interpolnak sikerült azonosítania a magyar férfit.

Egykori cellatársai szerint Fehér különösen szívós egyén, akár hetekig is képes szélsőséges körülmények között élni. A rendőrök dolgát csak nehezíti, hogy húsvét hétvégéjén szinte végig esett az országban, így rengeteg nyom eltűnhetett.

Fehér április 1-jén egy fegyvert szorongatva lépett be egy budrói trafikba, ahol először figyelmeztető lövést adott le, de Davide Fabbri, a trafikos szembeszállt vele. A dulakodást követően a magyar férfi agyonlőtte Fabbrit. Az áldozat felesége szemtanúja volt az esetnek. A támadó ezután két önkéntes mezőőrre támadt, az egyiküket megölte, a másikukat megsebesítette.

Ezenfelül legalább két gyilkosság köthető a 40 éves, szabadkai férfihoz. Az egyik 2015 szeptemberében történt, mikor egy külföldiekből álló banda brutális kegyetlenséggel megölt egy nyugdíjas férfit Ferrara közelében. A banda vezetőjét Igor Vaclavicsként emlegették. 

A negyedik gyilkosság, melyet Fehérrel hoznak összefüggésbe, 2015. december 30-án történt Ravenna közelében. Egy biztonsági őrre lőttek rá, majd amikor az visszalőtt, fejbe lőtték. Az őr a helyszínen életét vesztette. A következő eset szintén Ferrara közelében történt 2017 márciusában, itt szintén egy őrre támadtak. Ő azt mondta, hogy a támadónál egy ezüst színű Smith&Wesson 9×21-es volt.

A budrióiak a főtéren gyújtottak gyertyát Davide Fabbri emlékére:
[fbpost]https://www.facebook.com/comunedibudrio/photos/a.933171523383390.1073741827.933171440050065/1488856141148256/?type=3&theater[/fbpost]

Fehér Norbert sűrűn változtatta kinézetét:
[twitter]https://twitter.com/iosonokarma/status/852845217808093185[/twitter]
[twitter]https://twitter.com/notizieoggi_com/status/854590517434306560[/twitter]

Forrás: Bors / Szeretlek Magyarország/ Repubblica.it

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés