Kövess minket

Kult

Könyvajánló: Méltó célok, sport és lélek

Mindenkinek vannak az életében olyan személyek, akik a történetükkel erőt adtak neki a nehézségekben, motiválták a céljaik elérésében, és gondolataikkal formálták a világnézetét.

Megosztva

A leginspirálóbb történetek mindig kudarccal és nehézségekkel fűszerezettek, kemény akaraterő és pozitív gondolkodás van bennük, mely végül segít elérni a célt. Ezeknek a példaképeknek nem kell világszerte ismert sztároknak lenniük: lehet bárki, akivel találkoztunk és gondolkodásával, tetteivel és az életében elért eredményekkel nagy hatással volt ránk.

Ezekből a találkozásokból született meg a Méltó célok, sport és lélek című interjúkötet, melyben a szerzőkön túl hét sportoló válaszolja meg ugyanazokat a kérdéseket. A beszélgetések a célokon túl a kurdarccal való megküzdésre, önértékelés elérésére és a sikerhez vezető útra is fókuszálnak. Olyan kérdések ezek, amelyekkel mindenkinek szembe kell néznie a személyiségfejlődés során. Milyen célokért küzdünk gyerekként, majd később felnőttként? Hogyan állunk fel egy kudarc után? Milyen küzdelmeken át jutottunk el az önértékelésig, és hogyan motiváljuk magunkat?


A könyv szerzői, Lőrincz Sára és Grundmann Béla hét olyan sportolót választott ki a kérdések megválaszolására, akik példaképként álltak előttük és hatással voltak az életükre, alakították a gondolkodásukat, amikor az útjuk összetalálkozott. Ezekből a találkozásokból adódik a könyv személyes hangvétele: a kérdések mélyen a lélekbe vágnak, és a sportolók személyiségébe, magánéletébe engednek betekintést. A kötet szerzői, Sára és Béla maguk is sportemberek és megválaszolják az interjú kérdéseit: Lőrincz Sára angol szakos tanítónő mellett Zumba® oktató és life coach, a testi-lelki egyensúly elérésében segíti a hozzá fordulókat. Grundmann Béla a kézilabda élsport után a Zumba® oktatásában találta meg önmagát, de mindkettő a mai napig fontos szeletét alkotja az életének. A könyv ötlete egy közös beszélgetés során született: egy interjúkötet, mely motivációt és inspirációt adhat az olvasónak, hogy hogyan érje el a céljait. A sport és a lélek ugyanis nem különválasztható, és az interjúkból az is kiderül, a cél néha elveszíti a jelentőségét az oda vezető út során megtanultak mellett.

Az interjúkötet szereplői Zsiga Gyula Zoltán, kézilabda edző, Fejszés Bernadett Zumba® oktató, Bendó Zsolt, futballista és író, Lőrinczi Krisztina, life coach, Györfi János, ókortörténész, kézilabda edző, sportstratégiai tervező, Sänger Viktória, a magyar hivatalos Zumba® Shop működtetője, és Mario Guiterrez, latin táncos, karatés Zumba® oktató.

Bár az interjúalanyok sportolók, a kitartásuk, saját határaik legyőzése nem csak a sportban nyújthat inspirációt – hogy kinek mi a „méltó cél”, az teljesen változó, hiszen sokfélék vagyunk. Épp ezért a könyv végén az olvasón a sor, hogy – talán saját maga számára is meglepő – válaszokat adjon az interjú kérdéseire a saját életében.

A könyv itt megrendelhető, Lőrincz Sára Life Coach-blogját pedig itt olvashatjátok. 

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.