Kövess minket

Stílus

Könyvben mutatja be divatházát Donatella Versace

A Versace című kötet novemberben jelenik meg a Rizzoli kiadó gondozásában.

Megosztva

A kötetben Donatella Versace elmeséli milyen hosszasan dolgozott a divatház arculatának kialakításán az után, hogy 1997-ben meggyilkolták bátyját, Gianni Versacét, a divatház alapítóját.

A könyvben számos fotó mutatja be a kulisszák mögötti készülődést divatbemutatókra, és olyan neves fotográfusok felvételei is megtalálhatók benne, mint Mario Testino, Richard Avedon és Steven Meisel. A divatház sztármanökenjeinek, Naomi Campbellnek, Linda Evangelistának és Christy Turlingtonnak a portréit is bemutatják a könyvben.

Donatella Versace a fivére halála után volt kénytelen átvenni a divatház művészeti vezetését, annak ellenére, hogy hosszan és mélyen gyászolta testvérét. Mint a könyvből is kiderül, depresszióval küzdött és drogozott. El kellett tűrnie a szakma kritikáját is, amely kreációit gyakran „luxus limlomként” bélyegezte meg.

Mintegy tíz éven át a vállalkozás a csőd közelében volt. Donatella Vesace elvonókúrára ment és lassacskán összeszedte magát.

A divatház hosszas kihagyás után 2012-ben sikeresen visszatért a párizsi divathét kifutójára. A vállalkozás időközben 550 millió eurós forgalomra tett szert. A kritikusok ismét méltatták Donatella kollekcióit, egyre kevesebb bántó bírálat érte. Közben 30 éves lánya, Allegra is beszállt a vállalkozásba.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés