Kövess minket

Tech

Közel egy órát töltenek görgetéssel az Instagram felhasználók naponta

A Facebookra is hasonló mennyiségű időt szánunk.

Megosztva

Forrás:

Már majdnem annyi időt töltenek az emberek Instagram nézegetéssel, mint a Facebook bújásával – legalábbis ez olvasható ki a júniusi, amerikai Android felhasználói adatokból, amit a Recode összesített a SimilarWeb segítségével. 

Az adatok sajnos csak a tengerentúli felhasználókra vonatkoznak, de azért Európa sem lehet túlságosan lemaradva, a kimutatás szerint egy nap 53 percet szánnak a felhasználók az Instagramra, míg a Facebookra 58 percet. A rommá másolt Snapchat csak a harmadik, a 49,5 percével, de ez az adat valószínűleg nálunk például sokkal alacsonyabb. Az Insta amúgy hatalmasat robbant az elmúlt 1 évben, tavaly júniusban még csak a mostani felét, 27 percet szántak az életükből a felhasználók az appra egy nap, és ha folytatódik ez a fajta növekedés, akkor akár a Facebookot is lehagyhatja ilyen téren. 

Az egyre növekvő social média használattal együtt persze aggályok is felmerülnek, az Instagram vezérigazgatója, Kevin Systrom májusban elismerte a TechCrunchnak, hogy dolgoznak a funkción, amely segítségével bárki megnézheti, hogy mennyi időt tölt az appban, és hasonló funkciót terveznek beépíteni a Facebook appba is.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés