Kövess minket

Hiphop

Közel egy tucat Tupac Shakur személyes tárgyat ajándékozták egy philadelphiai egyetemnek

Köztük a medálját, amit akkor viselt, mikor meglőtték.

Megosztva

Forrás:

Tupac Shakur egy tucatnyi személyes tárgyát ajándékozták oda a philadelphiai Temple Egyetemnek – írja az NBC. A tárgyak között ott van az a medál, amit akkor viselt, mikor meglőtték 1994-ben.

A rapper tárgyait az iskola főkampuszán állítják majd ki a Charles L. Blockson Afro-Amerikai kollekció részeként. A kollekcióban kb. 500 ezer tárgy van, melyek a globális fekete élményeket szimbolizálják. „Egy hip-hop rajongónak ez egy valóra vált álom” – mondta Aaron Smith az egyetem egyik professzora, aki amúgy egy Tupac Shakurral foglalkozó kurzust is vezet.

A tárgyakat egy New Jersey-ben lévő aukciós ház ajánlotta fel az egyetemnek. A már említett medálon kívül ott van a felajánlott tárgyak közt Shakur „It Ain’t Easy” és „I Ain’t Mad At Cha” című dalainak kézzel írt szövege, és kézzel írt dallisták meg nem jelent albumaihoz, de az a gyémánt fülbevaló is, amit az „All Eyez On Me” borítóján viselt. 

A felajánlás már csak azért is nagy történés, mert az elmúlt években a rapper szinte összes tárgyából pénzt próbáltak generálni.

(NBC)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés