Kövess minket

Hiphop

Közös lemezzel jelentkezik a két távolba szakadt Vicc Beatz tag, Erru és Kontroll

Megosztva

Ha valahol szóba kerül a Vicc Beatz név, szinte biztos, hogy a legtöbben a győri illetőségű rap-csapat kirakatfigurájára, Ketioz-ra asszociálnak, pedig rajta kívül a VB még jó pár, kimondottan tehetséges előadót tömörít, elég csak elöljáróban Erru és Kontroll nevét megemlítenünk.

[vembed youtube=”AG7KN0WnEHg” ]Persze nem véletlen, hogy pont kettőjükkel példálóztunk az imént, hiszen hamarosan elérhető lesz első, Ne kellene című közös lemezük, melyet komoly logisztikázások során hoztak össze, tudniillik cirka 2 ezer kilométeres távolságra élnek egymástól. Erru hosszú évek óta ugyanis Ausztria legnyugatibb csücskében, Dornbirn-ben állomásozik családjával, míg Kontroll egy rövidke osztrák kitérő, vagy inkább vargabetű után immár huzamosabb ideje Írországban, azon belül Westport városában próbál boldogulni.

Mint azt a srácoktól megtudtuk, 2019 márciusában ugyanazon az ausztriai munkahelyen dolgoztak, itt merült fel bennünk először, hogy csinálhatnának egy komplett LP-t együtt. Erru akkoriban épp második szóló projektjén ügyködött az ottani stúdiójában, de azt végül gondolkodás nélkül parkolópályára tette, hogy aztán minél gyorsabban elkezdhessenek melózni a közös lemezen. Eleinte olajozottan ment minden, ám Kontroll valamivel később dobbantott Írországba, így kicsit bonyolultabb, illetve lassabb lett a kooperáció, habár az internet korában azért ezt viszonylag simán sikerült kiküszöbölniük.

Két alapzene kivételével, amiket egyébként a Bloose Broavaz-ból ismert Rizkay, valamint Ketioz írt, minden beat Erru szerzeménye, miközben a már elkészült trekkeket – a teljes munkamegosztás jegyében – ugyancsak Ketioz keverte ki Győrben.

Az összesen 14 számot tartalmazó Ne Kellene abszolút privát cucc, legalábbis olyan értelemben, hogy a közreműködők nem csak baráti alapon, de csak a Vicc Beatz brigádból kerültek ki.

Zárásképpen pedig vessetek egy lopott pillantást a trekklistára, hiszen mire kettőt pisloghatnánk már kint is a cumó!

01 – Ne kellene

02 – Összefújta a szemetet a szél

03 – Divat

04 – Véletlen /közr. Ketioz/

05 – Üdv a klubban

06 – Ami nem tetszik

07 – Sznob /közr. Marabé/

08 – Kell

09 – Veszély

10 – Kiló, méter /közr. Ketioz/

11 – Bűvészek

12 – Irány a plafon

13 – Kell egy másik

14 – 4 évszak /közr. Vicc Beatz/

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés