Kövess minket

Stílus

Kreatív kedd: márványozás körömlakkal

Karácsony táján különösen megnő az érdeklődés a csináld magad technikák után, így bukkantam rá a márványozásra, méghozzá körömlakkal!

Megosztva

Fotók: Pinterest

Az elkészítéshez nem kell mást enned, mint körömlakkot csepegtetni egy tál meleg vízbe (nem forró, de a langyosnál melegebb… nézd meg, hogy viselkedik benne a körömlakk, ha szétterül a tetején, de nem lesz hártyás azonnal, akkor jó), kicsit rázogasd össze, majd gyorsan mártsd bele a tárgyat, amit festeni szeretnél! Egy-egy csepp bőven elég minden színből (nyugodtan keverhetsz többet is), de jobb, ha olyan tálat áldozol fel a célra, amit nem feltétlenül akarsz többet használni, mert maximum körömlakk lemosóval tudod majd leszedni róla a szélére kicsapódott lakkot. Fontos, hogy ne várj sokáig a merítés előtt, mert a körömlakk gyorsan megdermed és hártyás felületet képez a vízen, amivel már nehezebb utána dolgozni. Ha végeztél, egyszerűen gyűjtsd össze egy fogpiszkálóval a maradék lakkot a felszínről, és jöhet a következő szín!

Elkészítés: 1-2 perc

Száradási idő: 1-2 óra

Én is kipróbáltam otthon, mert nagyon egyszerű és semmi nem kell hozzá, ami ne lenne egy nő háztartásában. Először egy régebbi bögrén és papírpoháron kísérleteztem, majd vakmerően alámerítettem a telefonom hátlapját is – íme az eredmény!

Fotó: Helstáb Laura

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.