Kövess minket

Hiphop

Krúbi szerint NoÁr cringe, míg a politikai rapper szerint pont Krúbinak kéne többet foglalkoznia közügyekkel

Megosztva

Egy hete jelent meg Krúbi új nagylemeze, a III. Krúbi, amit rapper egy Akváriumban tartott privát lemezhallgatón leplezett le először a rajongóinak. Ezt követően a Telex Afternek adott interjúban beszélgetett az albumon szereplő dalokról Sajó Dáviddal, az elemzések során pedig rengeteg topik felmerült, a sztárságtól kezdve egészen a politikáig.

A második, „Mini Krúbi” című dalnál Sajó kiemelte, hogy az egyik kedvenc sora a dalból az, hogy „még eljár a tüntikre hogy sípoljon, dobáljon, túlteszi magát azon hogy cringel a noÁron” – mely utalás a rengeteg kormányellenes tüntetésen megjelenő noÁrra.

Krúbi ezután elmondta, hogy igen, tényleg azt gondolja, hogy noÁr egy kínos fazon, és többször hallotta zenésztársaitól, hogy azért nem mennek el tüntetni, mert noÁr is fellép a tiltakozáson. Sajó ezután azt kérdezte Krúbitól, hogy akkor elmenne tüntetni, ha amúgy noÁr nem lenne ott, mire egy egyszerű „nem” volt a válasz. A pillanat 24:30-től látható.

noÁr egy Facebook posztban szólt vissza Krúbinak, melyben azt írja:

„Elfogadom, hogy “cringe-elsz noÁron”, tehát kínosnak tartod a noÁrt. Ez a véleményed, tiszteletben tartom. Azt is elfogadom, hogy nem vagyunk sokaknak szimpatikusak, vagy az eszközeink nem tetszenek, amelyekkel új formát szerettünk volna adni a kiállásoknak. Vagy hogy pusztán a személyem unszimpatikus, vagy ahogy te mondod “annyira kellemetlen a pali..”.

Néha mi is behúzzuk a kéziféket, mert tanácstalanok vagyunk, hogy merre és hogyan tovább, de akkor most hozzád fordulok. Szerinted hogy kellene? Hogy nem lesz cringe? Te hogy szerveznéd meg? Hogy csinálnád?

Az interjú egy pontján felvetődik a kérdés, hogyha mi nem is vagyunk ott a tüntetésen, akkor elmennél-e, mire a válaszod az, hogy nem. Óriási a követőtáborod és rengeteg emberhez elérsz. A hallgatóid, követőid felé szerinted nem eredményesebb egy aktív jelenlétet kommunikálni a közügyekben?

Kérlek ne takarózz azzal, hogy te művész vagy, te csak zenélsz, hanem adj érdemi választ ezekre a kérdésekre, hátha közelebb jutunk a megoldáshoz.

Tiszta szívemből mondom, hogy várom, várjuk a válaszod. Köszi, ha van benned erre nyitottság.”

A válaszra viszont lehet egy következő interjúig kell várni, mivel Krúbi még nem reagált.

A cringe vagy corny rapperekről, akik sokszor bukdácsolva próbálnak meg mélyebb gondolatokat megfogalmazni, itt írtunk részletesen:

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés