Kövess minket

Stílus

Különböző Barbie-babákat öltöztettek fel a tervezők

Az újfajta, több méretet, hajszínt és bőrszínt variáló Barbie-babák máris a legmenőbb tervezők kollekcióiban feszítenek.

Megosztva

Nemrég jelentette be a Mattel, hogy ezentúl nemcsak uniform, egyméretű Barbie-babákat gyárt majd, hanem többféle testsémát is bevesz a kollekcióba, ezzel a különbözőségben rejlő szépséget hangsúlyozva. Most a legnevesebb dizájnerek csatlakoztak a kezdeményezéshez, és felöltöztették a különböző babákat a legújabb nyári kollekciójuk darabjaiba. A divatszakma vádolható talán a leginkább azzal, hogy a modellek megjelenése által a soványság kultuszát sulykolja a nőkbe, és a divatos megjelenést a vékony, magas modellalkattal köti össze – vannak azonban ezzel ellentétes kezdeményezések is bőven, és ez, bár csupán Barbie-babákról van szó, ezek közül való. A tervezők azt mutatták meg az eltérő testalkatú, haj- és bőrszínű babák felöltöztetése által, hogy bárki viselheti a ruháikat, és fel lehet öltözni divatosan a testi adottságoktól függetlenül is.

Az eredeti Barbie a Balmain tavaszi-nyári kollekcióját viseli, ám a szőke, kékszemű „tipikus” baba helyett egy barnahajú, barnaszemű modellt választott a tervező a vagány darabokhoz.


A teltkarcsú Barbie-t Marc Jacobs öltöztette fel, akinek a 2016-os tavaszi-nyári bemutatóján is teljesen különböző modellek vonultak fel, köztük a plus-size dizájner és rockdíva Beth Ditto, aki a napokban mutatta be vagány, XL-es kollekcióját a New York Fashion Week-en.


Rick Owens, aki azzal mutatta meg, hogyan támogatják egymást a nők krízis esetén, hogy egymáshoz kötözött modelleket küldött végig a kifutón a tavaszi-nyári kollekció bemutatóján, az afro-amerikai Barbie-t bújtatta a kollekció egyik darabjába.


Sonia Rykiel a magas Barbie-t választotta: az extravagáns, pizsama-trendet adta rá egy dögös szőrmestólával kiegészítve.


Az alacsony Barbie Jeremy Scott játékos, rajzfilm-szerű darabjait viseli a 2016-os tavasz-nyári kollekcióból.


Végül pedig a hagyományos, szőke Barbie is megkapta a saját dizájner ruháját, méghozzá Stella McCartney nyári kollekciójából. A csavar, hogy a mindig tip-top szőkeség ezúttal egy nagyon laza szettet kapott a kockás kétrészes ruha képében, amit korábban nem tudtunk róla elképzelni, ezzel azt az üzenetet küldve, hogy bárki szabadon kísérletezhet a stílusával és nem kell, hogy egy skatulyába tegye magát.

Forrás: Yahoo

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés