Kövess minket

Lelki morzsák

Kutatók bebizonyították: közös sorozatnézés = jobb párkapcsolat

Érdekes magyarázatot találtak a kutatók arra, miért kerülünk közelebb egymáshoz a közös sorozatnézés által.

Megosztva

A skóciai Aberdeen Egyetem kutatói arra jöttek rá, hogy ha együtt nézünk egy sorozatot, filmet, vagy ugyanazt a könyvet olvassuk, az olyan hatással van a kapcsolatunkra, mintha közös baráti társaságunk lenne. Főleg új kapcsolatokban, ahol ez még nincs meg, a filmes vagy könyves karakterek veszik át a közös barátok szerepét, ez pedig fontos része annak, hogy közelebb érezzük magunkat a másikhoz. 

A kutatók több mint egy éven át vizsgálták a résztvevő párok kapcsolatát. Az eredmények alátámasztották az elméletüket: azok voltak a legelégedettebbek a párkapcsolatukkal, akiknek közös volt a baráti köre, vagy együtt fogyasztottak valamilyen médiaterméket, például sorozatot. 


A karakterekről és történetről való beszélgetés ugyanúgy az összetartozás élményét erősítik, mint egy baráti társaság, mely közös alapot ad. A sorozat ráadásul azért is nagyon jó, mert nemcsak rendszeres közös programot nyújt, hanem egy olyan megosztott valóságot is kreál a párok számára, ahova újra meg újra visszatérhetnek -ugyanúgy, ahogy a rendszeres baráti találkozók, közösségi programok esetében.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés