Kövess minket

Aztaa

Kyrie Irving közel van, hogy elgáncsolja a saját karrierjét, miután antiszemita dokumentumfilmről posztolt

Megosztva

Kyrie Irving jelenleg a Brooklyn Nets játékosa, 30 éves, egyszeres NBA bajnok, úgy tudja kezelni a labdát, ahogy talán korábban senki, viszont van egy apró probléma vele: szeret iszonyat konok lenni a saját elképzelései iránt. Visszatérő vicc tárgya Irving laposföld hívősége, de az is több embernél kiütötte a biztosítékot – pl. csapattársánál, Kevin Durantnél -, amikor megtagadta a Covid oltást és ezért kihagyta kb. a teljes tavalyi idényt (illetve saját elmondása szerint elesett egy több, mint 100 millió dolláros szerződéstől is). Szűk egy hónappal ezelőtt új idény kezdődött és lassan beválttá válik, hogy Kyrie minden szezonra tartogat valamit, amin felbőszülhet a média. Az irányító a Twitterén posztolt egy merőben antiszemitának, nőgyűlölőnek, homofóbnak, iszlámellenesnek titutált dokumentumfilmet, amelyre egy emberként hördült fel a közönség. A riporterek többször is megpróbálták kihúzni belőle, hogy akkor most hányadán áll ezzel az egész dokumentumfilmmel, ám egyik alkalommal sem határolódott el tőle teljes mértékben. Odáig feszítette a húrt, hogy csapatának lépnie kellett és amellé, hogy minimum 5 meccses eltiltást szabtak ki, írtak neki egy ha még valaha játszani akarsz to-do listát:

  • 1. Nyilvánosan ítélje el a filmet, aminek megosztotta a linkjét, és kérjen bocsánatot, amiért megosztotta a linket
  • 2. Adományozzon 500 ezer dollárt gyűlölet ellen küzdő szervezeteknek
  • 3. Végezzen el egy érzékenyítő tréninget
  • 4. Végezzen el egy antiszemitizmus elleni tréninget
  • 5. Találkozzon a Rágalmazásellenes Ligával és más zsidó vezetőkkel
  • 6. Találkozzon Joe Tsai tulajdonossal, ahol demonstrálja, hogy megértette a fentieket.

Jött is az Instagram poszt, amelyben bocsánatot kért a maga módján.

A posztjában leírja, hogy elnézést kér azoktól a zsidóktól, akiket megbántott a posztjával, ugyanakkor azt is sajnálja, hogy anélkül posztolt a dokumentumfilmről, hogy leírta volna mely részével ért egyet és mellyel nem. A poszt nem teljesen felel meg a lista 1. pontjának és ezt érezték a 2. pontban említett gyűlölet ellen küzdő szervezetek is, akik könnyűszerrel visszautasították az 500 000 dollárt, mondván, nem volt Kyrie őszinte. A balhénak még mindig nincs vége, hiszen a Nike felbontotta 2023-ig tartó szerződését a brooklyni játékossal, valamint a november 8-án érkező Nike Kyrie 8 cipőt sem dobják piacra. Ha ez nem lenne elég, a ligában felröppent már az a pletyka is, hogy Irving ezzel az ügyével intézte el az utolsó cseppet az amúgy is színültig lévő poharába és van rá esély, hogy soha többet nem játszhat az NBA-ben. Kanye West mostanában hasonló gondokkal küzd, a rapper ugyanakkor mintha futóhomokban vergődne a kinyilatkozásaival, nem tud megállni a lejtmenetben – hát persze, hogy posztolt egy képet Kyrie-ról Twitteren.

Kanye és Kyrie ügyében még mindig nem értünk el a verem legmélyére, így csak a saját érettségükön és professzionális hozzáállásukon múlik, hogy ismét felléphetnek-e majd a saját stage-ükre. Kyrie a rapperrel ellentétben a legújabb posztjában legalább már arról ír, hogy nem akar vallási és faji diszharmóniát okozni a közösségeken belül.

(BBC ; Kezdő5; CBS)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés