Kövess minket

Bulvár

Las Vegas-i lövöldözés – A rendőrség kiérkezése előtt végzett magával a támadó, aki 50 embert megölt egy countryfesztiválon

Joseph Lombardo Las Vegas-i seriff szerint még a rendőrség kiérkezése előtt végzett magával a fegyveres támadás elkövetője.

Megosztva

Forrás:

50 ember életét vesztette, és több mint 400 ember megsérült abban a fegyveres támadásban, amit egy countryfesztivál közönsége ellen követtek el Las Vegasban. A 64 éves Stephen Paddock helyi lakos, aki az eddigi hírek szerint egyedül követte el tettét és nem állt kapcsolatban fegyveres, vagy terrorista csoporttal, a Mandalay Bay szálloda 32. emeletén lévő szobájából lövöldözött. A rendőrség közlése szerint Paddock még a kiérkezésük előtt öngyilkos lett, holtteste mellett legalább 10 lőfegyvert találtak – összegez az MTI.

A szálloda a countryfesztivál helyszíne mellett van. A Las Vegas-i rendőrség az FBI-jal közösen folytatja a nyomozást. Jeff Sessions igazságügyi miniszter Washingtonban az FBI vezetőivel tárgyal, korábban telefonon egyeztetett a Las Vegas-i seriffel.

Brian Sandoval, Nevada állam kormányzója, aki úton van Las Vegasba, közleményben fejezte ki együttérzését és felháborodását, “a tragikus és gyűlöletes erőszakos cselekedet miatt” az áldozatok hozzátartozóinak, Carolyn Goodman, a város polgármestere pedig köszönetet mondott mindazoknak, akik a tragédia után azonnal felajánlották segítségüket. Las Vegasban reggel óta sorok kígyóznak véradásra várakozva.


Donald Trump elnök Twitter-bejegyzése után Mike Pence alelnök is együttérzését fejezte ki, Barack Obama volt elnök “értelmetlen tragédiának” nevezte a történteket, Bill Clinton volt elnök pedig Twitter-bejegyzésében azt írta, hogy “ennek elképzelhetetlennek kellene lennie Amerikában”. A borzalmas tett amúgy Amerika legnagyobb tömegmészárlása volt. A netre hátborzongató videók is kikerültek, melyen nem csak a menekülő tömeg, de a folyamatos fegyverropogás is hallatszik.

[vembed youtube=”B7ixInjs0C4″ ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.