Kövess minket

Hiphop

Lassan tíz éve már, hogy egy árva káromkodás sem hagyta el Method Man száját

Na nem a hétköznapokban, a verzéiben.

Megosztva

Forrás:

A rap zene (egyik) sajátos privilégiuma, hogy a zeneszövegbe ágyazott káromkodásokra nem szükséges rosszként, hanem néhol igenis indokolt, nyomatékosító eszközként tekinthetünk. Nincs is ezzel semmi gond, bár vannak olyan előadók, akik sportot űznek a szitkozódásból, mintha ettől keményebbek lennének, vagy ettől nőne nagyobbra a bicepszük a konkurenciánál. A jelenség napjaink újvonalas zenéiben is tetten érhető, persze vannak üdítő kivételek is.

Az egyik ilyen forma Method Man a Wu-Tang Clan csapatából. Kevesen tudják ugyanis, hogy a New York-i rapper kínosan ügyel arra, hogy káromkodások nélkül írja meg aktuális verzéit, legyen szó saját zenéről, vagy netán egy mezei featről. Az Ambrosia For Heads friss cikkéből kiderül, hogy emberünk a 2010-ben megjelent Wu Massacre lemezen káromkodott egy kiadósat utoljára, azóta viszont egyetlen egyszer sem volt példa erre.

Pedig az elmúlt kilenc évben ugyanolyan aktívan zenél, mint tette azt korábban, de tartja magát az elveihez, így sem a klán A Better Tomorrow, és a The Saga Continues lemezein, sem a The Meth Lab, illetve a The Meth Lab Season 2: The Lithium című szólóin sem hallhatjuk obszcén szavakkal dobálózni.

Meth már korábban is beszélt erről a „furcsa” hóbortjáról, mint mondta, különbözni szeretne a szcéna legjavától, ezért próbál káromkodás nélkül szöveget írni. Egyfajta kihívásként is tekint erre a vállalásra, mivel szerinte így jóval nehezebb izmos dumákat gyártani. Kanye West büszke lenne.

[vembed youtube=”YQS2jo_8YRU” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés