Kövess minket

Aztaa

LeBron James és Drake is ott vannak az AC Milan új befektetői között

Megosztva

A New York Yankees baseballcsapat tulajdonosa és egy Los Angeles-i befektetői csoport összeállt, hogy kisebbségi tulajdont vásároljon a világ egyik legjelentősebb labdarúgócsapatában, az olasz AC Milanban. A passzív befektetők közt ott van Drake és LeBron James is.

A Financial Times beszámolója szerint a Yankee Global Enterprises és a Main Street Advisors befektetési vállalkozás is szeretne egy szeletet az AC Milanból, miután az amerikai részvénytársaság, a RedBird Capital Partners júniusban 1,2 milliárd dollárért vásárolta meg a csapatot. Az utóbbi deal várhatóan a mai (augusztus 31.) napon válik véglegessé, ekkor jelenthetik be az új befektetőket is, igaz még nem tudni, hogy hány százalékos részesedést vásárolnak végül. A Main Street Advisors tagjai közt van Drake és LeBron James is, de csak befektetők lesznek, direktben nem lesz részesedésük a csapatban. LeBron amúgy nem először fektet be európai focicsapatba, a Liverpoolban például részesedése is van.

Az amerikaiak amúgy egyre gyakrabban fektetnek be az európai fociba, az olasz első osztályban öt, az angol első osztályban hét csapatot birtokolnak amerikai tulajdonosok.

(SportsPro)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés