Kövess minket

Sport

LeBron James nem engedi fiait amerikai focizni!

Hogy miért nem? A válasz egyértelmű!

Megosztva

GettyImages 137257064
Fotó: Getty / Europress

Vagy mégsem…

Nem, nem azért, mert durva játékról van szó. Pedig az amerikai futball kimondottan durva, veszélyes elfoglaltság. Ezen a héten, csak az NFL-ben, három súlyos sérülés is történt. Mégsem ez az ok, amiért a James gyerekek nem focizhatnak.

A kosaras, középiskolás korában maga is tojáslabdázott, de nem szerette túlzottan ezt a sportot. Elmondása szerint, ő a szegénység elől igyekezett menekülni azzal, hogy amerikai focizni kezdett. James, az ohio-i Akron városában nevelkedett, családja sokszor nélkülözött, ezért is próbálkozott szinte mindennel, amivel kitörhetett volna ebből a közegből. Ez sikerült is neki, mint a világ egyik legjobb kosarasa. Gyermekeit az éhezés veszélye nem fenyegeti, sőt valószínűleg még dédunokáit sem fogja, hiszen „James Király” dollármilliókat pattogtat össze évről évre, nem beszélve a különböző szponzorációs pénzekről.

Az azonban érdekes, hogy az amerikai fiatalok nagyrésze, sok esetben nem a sport szeretetéért kezd el edzésekre járni, hanem, hogy javítson életkörülményein és ne kerüljön bajba, esetleg rossz társaságba. Erre kiváló lehetőség az amerikai foci vagy éppen a kosárlabda. Brazíliában pedig a foci.

Reméljük páran, azért a tanulásban is látnak némi perspektívát.

(complex.com nyomán)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés