Kövess minket

Aztaa

Lefingott egy rendőrt, azzal védekezett a bíróságon, hogy ez belefér a vélemény és kifejezés szabadságába

Megosztva

Enyhítették annak az osztrák férfinak a büntetését, aki tavaly nyáron lefingott egy rendőrt, de a pukizó nem elégedett – írja a Der Standard.

A 22 éves férfi még tavaly júniusban került be a hírekbe, miután hatalmasat szellentett egy rendőr irányába egy igazoltatás során. Az illető, akire a bírósági iratok „Mr. AB”-ként hivatkoznak a barátaival lógott együtt egy bécsi parkban, mikor a rendőrök odaléptek hozzájuk egy rutinellenőrzésre. A férfi ekkor eresztette szabadjára az ánuszgőzt, melyhez teátrálisan még a fenekét is felemelte a padról, amin épp ült. AB barátai hangosan nevetni kezdtek, a férfi egy poént is elsütött, majd gúnyosan a rendőrökre mosolygott. A vége 500 eurós (kb. 180 ezer forintos) helyszíni bírság lett.

A férfi nem hagyta annyiban az ügyet, és fellebezett a bírság ellen, előző héten tárgyalták az ügyét, ahol azzal védekezett, hogy a puki nem volt szándékos, és ha még az is lett volna, szerinte ez belefér a vélemény és kifejezés szabadságába. A bíró nem értett egyet az érvelésével, szerinte a böfögés és a pukizás a szociális interrakciók közül inkább az illetlenek közé tartozik, és semmilyen kommunikációs értékkel nem bírnak, de ha még így is lenne, akkor is trágárságokhoz kéne sorolni őket.

A bíró mindenesetre enyhítette a büntetlen előéletű férfi büntetését, 500 euró helyett csak 100 eurót, tehát kb. 35 ezer forintot kell befizetnie a rotyizásért. Legalábbis kellene, mivel a rendőrfingó az ügyvédjén keresztül azt nyilatkozta egy helyi lapnak, hogy fellebeznek, és egészen a Legfelsőbb Bíróságig viszik el az ügyet, mivel kicsinyesnek tartják, hogy egy fing miatt pénzbüntetést lehet kiszabni.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés