Kövess minket

Aztaa

Legálissá tették Thaiföldön a marihuánatermesztést és kiengedtek több ezer fogyasztót a börtönökből

Megosztva

Ázsiában elsőként Thaiföldön legalizálták a marihuánát orvosi célra, mostantól pedig sem a vadkender termesztése, sem birtoklása nem büntetendő, igaz élvezeti céllal rágyújtani továbbra sem megengedett az utcán – jelentették be Bangkokban csütörtökön.

Az állam egymillió vetőmagot is szétosztott az embereknek még májusban, de akik marihuánát szívni látogatnának az országba, azoknak csalódniuk kell, mert a hatóságok figyelmeztettek, hogy az élvezeti célú marihuánafogyasztást továbbra is 3 hónap elzárással és 25 ezer baht (mintegy 267 ezer forint) büntetéssel fenyegeti a törvény. 

Thaiföld klímája ideális a cannabistermesztéshez, és az országban jelenleg is virágzik az egészségügyi turizmus. Ezt szeretné a thaiföldi kormány az orvosi célú marihuánával tovább erősíteni.

Az ázsiai országok közt kifejezetten progresszívnak számító törvényt még februárban fogadták el, de csak a mai nappal lépett életbe. Az első nap volt olyan bolt, ahol sorban álltak az emberek, hogy füvet vásároljanak, ezen boltok korábban csak marihuána tématikájú termékeket árultak, de valódi füvet nem.

Thaiföld továbbá elengedett ezer embert, akiket korábban fűvel kapcsolatos bűncselekmények miatt tartóztattak le, további kétezer, eddig még folyamatban lévő ügyet pedig dobnak a bíróságok.

Tudnunk kell megfelelően használni a cannabist. A megfelelő tudatossággal a cannabis valódi aranybánya, érték, amelyet támogatni kell „- fogalmazott Anutin Csarnvirakul közegészségügyi miniszter a szürke-zónás legalizációval kapcsolatos sajtótájékoztatón. A miniszter elmondta, hogy ha valaki visszaél a törvénnyel, azt meg fogják büntetni. Ennek ellenére azt mondta, hogy nem az a cél, hogy a hatóságok az utcán járőrözve azt figyeljék, hogy kit lehet megbüntetni. Mint fogalmazott, a thaiföldi kormány célja az, hogy az emberekben tudatosuljon, hogy mi legális és mi nem.

(MTI, VICE)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés