Kövess minket

Aztaa

Legjobb április bolondja átverések: megjelent az új Eminem album, Elon Musk csatlakozott a Disney-hez, az adidas pedig cipősdoboz sneakert dob piacra

Megosztva

Április elsején semmit sem szabad készpénznek venni a neten, amit látunk és olvasunk (nem mintha máskor annak kéne), és minden meglepő és döbbenetes címet felhúzott szemöldökkel kell kezelni. Amióta létezik az internet, ez a szabály, de valljuk be, azért egy-két sztorit minden évben beszopunk és nincs is ezzel semmi baj, mindenkivel megesik. Itt van pár egész kreatív példa az idei bolondok napi átverésekből.

Az Adidas őrületbe kergette a sneaker közösséget az áprilisi tréfájával, mely egy „Box Shoe” (dobozcipő) bejelentés volt. A sneakerheadek világszerte értetlenül kaparták a fejüket, amikor a közösségi médiában felbukkantak a cipősdobozos sneaker képei, amely inkább a hasonlóan örűlt projektjeiről ismert MSCHF portfóliójába illene. Az ötlet persze elborult, de ha valóban igazi termékről lenne szó, ismerve a sneaker kultúrát és pláne a viszonteladói szcénát, fixen percek alatt sold out lett volna a doboz-sneaker.

Elon Musk milliárdos a saját, X (korábbi Twitter) platformján trollkodott egy kellemeset, mikor bejelentette, hogy csatlakozik a Disney-hez, mint „sokszínűségért felelős vezető”. „Alig várom, hogy együtt dolgozhassak Bob Igerrel és Kathleen Kennedyvel, hogy WOKE tartalmakat készítsünk!” – tette hozzá a poszthoz, amely több mint 260 ezer kedvelést gyűjtött össze. A poszt amúgy azt akarja kifigurázni, hogy Bob Iger és Kathleen Kennedy több kritikát kapnak, amiért a Disney filmek színvonala helyett inkább a diverzitásra helyezik a hangsúlyt. A témát korábban amúgy egy South Park epizód is feldolgozta.

A Cyberpunk 2077 fejlesztői „bejelentették” a játék (nagyon nem valós) új, limitált fizikai kiadását, amely floppylemezeken érkezik, összesen 97 619 darabon.

Ez a leggonoszabb áprilisi tréfa, amit valaha láttunk” – írta egy csalódott Eminem rajongó, miután a rapper április elsején úgy tett, mintha megjelent volna a várva várt új albuma. A videón érkező bejelentés a fanok új lemez utáni sóvárgó posztjaival indul, majd egy hang hallható, ahogy ledobja a bombát: „Nem kell tovább várni!„. A videó ezután felfedi, hogy Em új albuma a debütáló „Infinite” (magyarul:„Végtelen„) című lemezének a folytatása, azaz a ‘dupla végtelen’. Habár a bejelentés csak poén, Dr. Dre már korábban elárulta, hogy idén valóban kapunk egy új Shady lemezt, amin ő is dolgozik.

Az egyik legismertebb divat-Insta, a Diet Prada azzal döbbentette meg a követőit, hogy lehozták a „hírt”, miszerint Kanye volt felesége életrajzi filmet kap, és nem más fogja alakítani őt, mint Kanye új felesége, ha már úgyis annyira hasonlítanak.

Mi sem maradhattunk ki az átverésekből, idén egy Azahriah által „elkövetett” 2Pac feldolgozást mutattunk be az olvasóinknak, G.w.M és magyar verzéstűl, reggae alapostúl. A trekk persze nem létezik, de soha ne mond, hogy soha alapon, még megadjuk a lehetőséget Azinak, hogy ledobja a saját „Changes” feldolgozását.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés