Kövess minket

Események

Légy boldog! Legyél unikornis!

A boldogság egy állapot, de az, hogy mikor tudatosítjuk, az rajtunk áll – tartják a Unicorn Factory Egyesület tagjai. Ez a művészekből és kreatívokból álló lelkes közösség azt tűzte zászlajára, hogy javítja a magyar társadalom átlagos boldogságszintjét, melynek első lépése egy belvárosi rendezvény, ahol mindenki újra átélheti azt a felszabadult hangulatot, ami a ’90-es évek végi és a 2000-es évek eleji Budapestet jellemezte.

Megosztva


Pálosi Boglárka
az egyesület elnöke így nyilatkozott:

“Nagyon szomorú a mai fiatalok felszínessége, a mély érzelmek és a magas szellemi színvonal hiánya.  Márkás tárgyakban látják a boldogságot, holott köztudott tény, hogy a halálos ágyunkon a megszerzett élmények döntik majd el: értékes volt-e az életünk és nem az, hogy volt-e drága táskánk. Első lépésként, új impulzusokat, inspiratív élményt szeretnénk átadni, amihez egy unikornisos, táncolós bulit szervezünk április 1-re, amire remélem majd jó sokáig mosolyogva emlékezhetünk.”

Az egyesület első nyilvános rendezvénye Budapest belvárosának egyik ismert szórakozóhelyén, az EllátóHÁZban kerül megrendezésre április 1-én, ahol a vendégek olyan bulira számíthatnak, mint amilyen a ‘90-es évek végén, a ‘2000-es évek elején volt, amikor változatos, jó zenére a közönség felszabadultan táncolt. Ehhez egy a budapesti éjszakából jól ismert DJ-csapatot válogattak össze.

Kapunyitáskor az egyik első budapesti kulthely, a Süssfelnap akkori két rezidense, Dj Clairvo és Dj Blondinó zenél. Őket követi az első „underground” hely, a Cha-cha-cha felejthetetlen DJ-párosa: Superman és Tihany Attila. Ezt követően a szervezők által a magyar elektronikus zene keresztapjának titulált Dj Palotai válogatásában hallgathatjuk meg a korszak kiemelkedő slágereit és egyéb különleges érdekességeket. Hajnal közeledtével a TÁP Színház rendezője, színész körökben és a kifinomult zenéket kedvelők körében ismert lemezlovas, DJ Vajdai által kevert dallamokra táncolhatunk.


A szervezők kérik, hogy aki teheti vegyen magára “valami unikornisosat”, vagy öltözzön be teljesen egyszarvúnak, ezzel is jelezve, nem érdekli, hogy ki mit gondol róla, és terjessze az egyéni szabadságot.

Az unikornis számunkra egyébként a boldogság jelképe, melyet szerintünk a jó közösség, a magunkba vetett hit, az alkotás és a szeretet stimulál.

A kampányhoz eddig olyan művészek és ismert emberek csatlakoztak, mint:

Bródy János, Felcser Máté (Punnany Massif), Kiss Tibi (Quimby), Zságer Balázs (Zagar), Polgár Odett (Odett), DJ Palotai, DJ Clarivo, DJ Blondino, Superman, Tihanyi Attila, DJ Bootsie, Grecsó Zoltán (koreográfus, táncos), Maki Stevenson (séf), Bereznay Tamás (séf), Vajdai Vilmos (TÁP Színház), Sándor Lakatos (divattervező), Ráday Dávid, Nagy Dániel (DJ), Suri Imre (Rádiós, DJ), Ladjánszki Márta (koreográfus), Demeter Richárd (divattervező), Kormos Zsófia Anna (divattervező), Lengyel Roland, Kovács Geri (Soerii and Poolek), Sabák Péter (Amoeba) , Novák Erik (rendező), Tolcsvay Csaba és még sokan mások…

A belépés ingyenes, az egyesület támogatására 1000.- Ft-os támogatói jegy váltása javasolt.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés