Kövess minket

Tech

Lehaltak az Epic Games Store szerverei, annyian próbálták ingyenesen letölteni a GTA V-öt

Ingyenessé tették a GTA V-öt PC-n, órákig elérhetetlenek voltak a szerverek.

Megosztva

Forrás:

Közel hét éve jelent meg a rekorddöntő Grand Theft Auto ötödik része, mely azóta is rendszeres szereplője a havi játékeladási listáknak konzolon és PC-n, bizonyítva, hogy az emberek nem bírnak betelni a nyitott világú bűnöző szimulátorral. Februári adatok szerint a játék már 120 millió eladott példányon is túl van, viszont még így is vannak olyanok, akik nem szerezték be, hisz az Epic Game Store a héten ingyenesen letölthetővé tette a játékot, amit aztán annyian próbáltak meg egyszerre letölteni, hogy behaltak a szerverek.

A GTA V egy különleges akció keretében csütörtöktől vált ingyenessé az Epic Game Store-on keresztül, de akkora túlterhelést okozott a nagy roham, hogy délelőttől kezdődően egészen estig problémák voltak a szerverekkel.

[twitter]https://twitter.com/EpicGames/status/1260977773272797184[/twitter]
A szerverhiba ráadásul az Epic más érdekeltségeit, például a Fortnite-ot is érintette, ahol szintén problémákat okozott a leterheltség.

Nem ez az első alkalom, hogy a Steammel versenyző Epic ingyen ad egy videójátékot, de ez volt talán a legnagyobb cím eddig. Az akcióban a GTA V prémium kiadása szerepel, melyhez jár 1 millió játékpénz a GTA Online módjában, és az összes DLC.

A GTA V május 21-ig érhető el ingyenesen, itt lehet letölteni.

(The Verge)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük