Kövess minket

Hiphop

Lehet így is: Nas és Talib Kweli elismerően beszélt az újhullámos emszíkről

Generációváltás van a rap-zenében, de ez nem mindenkit zavar.

Megosztva

Az utóbbi időben több cikk is megjelent arról, hogy a fiatal rapperek, hogyan viszonyulnak a szakma nagy öregjeihez. Leginkább Lil Yachty neve ugrik be, aki idén többször is „nekiment” olyan legendáknak, mint Tupac vagy Biggie…

Ez a szembenállás nem csak a zenészek, de a hallgatók között is fent áll, van, aki csak és kizárólag az aranykor boombap klasszikusain pörög a mai napig, míg van, aki csak a legfrissebb, legmodernebb számokat nyomja.

Azt mindenkinek látnia kell, hogy generációváltás zajlik a szemünk előtt a hiphopban, a kilencvenes évek arcai egyre inkább kopnak ki, helyükre ígéretes fiatalok kerülnek. Ez az evolúció rendje. A zenében is… Ám a békés együttélésre is mutatkozik némi remény az állandó szópárbajok mellett!

A napokban a rap két fontos alakja, Nas és Talib Kweli is elismerően, és, ami a legfontosabb, tisztelettel nyilatkozott az „új srácokról”.

Talib Kweli szerint lépést kell tartani a fiatalokkal, illetve mindenki tanulhat a másiktól, ezért sem szabad beskatulyázni egyetlen előadót sem. Lehet az fiatal, vagy öreg. Elmondta, hogy ő is hallgat „modern” rapet, méghozzá 21 Savage-t, Ugly God-ot, vagy pont Lil Yachty-t!

[vembed youtube=”HxcRaelZGig” ]

Nas szintén hasonló véleményen van; bár azt már korábban elmondta, hogy számára Slick Rick az abszolút etalon, de nem ódzkodik a newschool arcoktól sem. Sőt! Sokat hallgatja J. Cole, Kendrick Lamar, Rick Ross, Lil Wayne és Drake cuccait is. Bár, Rick Ross és Lil Wayne sem kimondottan újonc a zenélésben, de ezt most nézzük el Nas-nak…

[vembed youtube=”JN4q2d-APno” ]
Szeressük egymást gyerekek!

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük