Kövess minket

Kult

Lélegzetelállító mutatvány!

Eddigi leghosszabb, több mint félórás, nagy magasságban végzett mutatványát hajtotta végre Nik Wallenda kötéltáncos-akrobata az amerikai Milwaukee-ban kedden.

Megosztva

 

nick wallendaFotó: Getty Image / Europress

Wallenda a Milwaukee Mile nevű versenypálya fölött tíz emeletnyi magasságban kifeszített kötélen egyensúlyozott végig. A mutatványnak ezúttal a hossza volt leginkább figyelemreméltó: 33 perc alatt 475 métert tett meg a levegőben.
    A látványos eseményre egy nagy vásár, a Wisconsin State Fair közelében került sor. Wallenda feltartott hüvelykujjával jelezte a sikert a lenti nézőseregnek, akik hangos ovációval ünnepelték a világhírű amerikai akrobatát.
    Nik Wallenda legutóbb idén áprilisban hívta fel magára a figyelmet, amikor egy 120 méter magas, forgó óriáskeréken sétált végig Floridában.
    A 36 éves akrobata 2012-ben a Niagara vízesés, 2013-ban a Grand Canyon feletti átkeléssel vívta ki a világ elismerését, és chicagói felhőkarcolók között is egyensúlyozott. A többszörös  Guinness-rekorder akrobata felesége és három gyereke is kötéltáncos.
    Nik Wallenda német származású akrobatacsalád, a „repülő Wallendák” sarja, a hetedik nemzedék képviselője. Dédapja, Karl Wallenda 73 évesen szörnyethalt, amikor 1978-ban Puerto Ricóban 10 emeletnyi magasságból lezuhant a toronyházak között kifeszített kötélről. Nik Wallenda 2011-ben a tragédia helyszínén anyjával együtt sikerrel hajtotta végre a mutatványt. A Niagara feletti átkelést nagyapja emlékének szentelte.

(Forrás: MTI)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés