Kövess minket

Zene

Lélegzetelállítóan epikus klippel tért vissza a Rammstein, a botrány sem maradt el

Nácik, középkori háborúk és egy kutyákat szülő űrasszony.

Megosztva

Forrás:

Nem könnyű feladat a Rammstein legújabb klipjét pár mondatban összefoglalni, hisz ritkán látni bármilyen zenei videóban koncentrációs táborban akasztott foglyokat látni, miközben a háttérben rakétakilövések történnek, hogy aztán rögtön a következő snittben egy aranyakba és tölténysorokba burkolt nő sétáljon végig egy vörös szőnyegen hat vad németjuhásszal és egy rakás kommandóssal. Igen, a „Deutschland” című visszatérő dal vizuálja legalább annyira elborultan kreatív, mint a német banda legjobbjai, a Keine Lust, a Pussy, vagy éppen az Ich Will. Eközben persze arcbamászóan sok az utalás Németország történelmére, a középkori háborúktól kezdve a kommunista és a náci rezsimekre, a keresztény kultúrára, tehát van bőven mit elemezni.

A megjelenés előtt a csapat amúgy pont a koncentrációs táborban játszódó jelenetük egy részletével promózták a klipet, ami rögtön botrányt gerjesztett, helyi politikusok és holokauszt túlélők szólaltak fel a vizuál ellen, ami szerintük trivializálja a történelmi tragédiát.

A dal a banda következő, 10 éves kihagyás után megjelenő lemezén, a Rammstein-nen lesz megtalálható, mely május 17-én jelenik meg a Universal Music gondozásában, 11 dallal.

[vembed youtube=”NeQM1c-XCDc” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés