Kövess minket

Tech

Lelki problémákkal küzdőknek segít az Instagram új funkciója

Az Instagram segítséget szeretne nyújtani azoknak a felhasználóknak, akik nehéz időszakon mennek keresztül.

Megosztva


Korábban írtunk arról, hogy kifejlesztettek egy algoritmust, amely nagy biztonsággal megmondja, az Instagramra posztolt képei alapján depressziós lehet-e valaki. Most a mesterséges intelligencia mellett azonban a felhasználókat is bevonják a mentális problémák szűrésébe: az Instagram új funkciója lehetővé teszi, hogy segítséget ajánljunk azoknak, akiknek a posztja alapján úgy látjuk, nehézségekkel küzdenek az életükben.

A dolog így fog működni: ha valaki azt látja egy ismerősénél, hogy a posztjai alapján mélyponton van, anonim bejelentést tehet róla a rendszernek.

„Valaki látta az egyik bejegyzésed, és úgy gondolja, nehéz időszakon mész keresztül. Ha támogatásra van szükséged, szeretnénk segíteni”

– ilyen üzenetet kap a felhasználó, akinek jelentették a posztját, aztán legördülő menüből választhat, milyen formában kérjen segítséget. Az Instagram összeköti a hozzá közel eső segélyvonallal, elolvashat hasznos információkat és tippeket, de választhatja azt is, hogy beszél valakivel a problémájáról.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés