Kövess minket

Aztaa

Lenyűgöző felvételek készültek közvetlen közelről egy óriás tornádóról

Kösd be az öved a számítógép előtt! Nem semmi képek következnek.

Megosztva

Észak-Amerikában viszonylag gyakori vendég ez a lélegzetállító, de irgalmatlanul veszélyes természeti jelenség. Ha valaki tornádót lát- normál esetben- azonnal kereket old a helyszínről nem kockáztatva, hogy netán a vihar tölcsérébe kerüljön.

Vannak azonban, akik akár az életük árán is megpróbálnak minél közelebb kerülni egy-egy tornádóhoz. Ők a viharvadászok, egyszerű halandók számára, pedig csak őrültek…

Most, egy fiatal pár jóvoltából mi is megnézhetjük, hogyan is fest egy brutális méretű tornádó. A srácok épp az autópályán voltak a Colorado államban található Wray városa mellett, amikor feltűnt a jellegzetes tölcsérforma, elsötétítve az eget, hihetetlen szelet generálva. A pár, ahelyett, hogy pánikszerűen menekülni kezdett volna, több autóshoz hasonlóan követni kezdték a vihart. Az általuk készített videóban látszik, hogy a lehető legközelebb mentek a tornádóhoz, mely hatalmas morajlások közepette, szürkébe öltöztette a táját.
Vészjósló látvány, az egyszer biztos. Szinte érezni a vihar erejét, a felszabaduló, zabolátlan energiát, amit áraszt magából.

A 360 fokban forgatható felvételt Youtube-on tudjátok megnézni. Ajánlatos már az elején forgatni egyet rajta, hogy szembe kerüljünk a viharral. Még, mielőtt a tornádó csavar rajtunk egyet.

[vembed youtube=”TCXp9Y5uPn4″ ]

(mashable.com nyomán)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés