Kövess minket

Hiphop

Letörölte R. Kelly csatornáit a YouTube, miután bűnösnek mondták ki a bíróságon

Megosztva

Minden vádpontban bűnösnek találta a New York-i esküdtszék R. Kellyt a szexuális kizsákmányolásos perében, még szeptember végén, a YouTube pedig most válaszul letörölte az R&B énekes-producer hivatalos csatornáit.

R. Kelly több évtizedes börtönbüntetésre számíthat, amiért egy chicagói központú bűnszervezetet vezetett, ahol kiskorúakat és nőket zsákmányolt ki szexuálisan. A büntetésének időtartamáról csak májusban döntenek, de folyamatban van több másik pere is, Chicagóban például gyerekpornó készítésével és az igazságszolgáltatás akadályozásával, Illinois-ban és Minnesotában szexuális bántalmazással vádolják, így könnyen lehet, hogy élete hátralevő részére rács mögé kerül.

Az ítélet után a YouTube úgy döntött, hogy törli R. Kelly csatornáit. „Meg tudjuk erősíteni, hogy töröltünk két csatornát, mely R. Kelly-hez köthető, mivel ütközik a felhasználó felelősségi irányelveinkkel” – közölte a platform, utalva arra a kitételre, mely szerint bármikor eltávolíthatnak videókat az oldalról, ha a felhasználó olyan tevékenységet folytat, mely árt másoknak.

A szóban forgó két csatorna a több milliós feliratkozószámmal rendelkező R. Kelly TV és az R. Kelly Vevo, ezek már nem elérhetőek, ezáltal pedig az énekes hivatalos klipjei is eltűntek a platformról, persze más, kisebb csatornák feltöltései által még lehet R. Kelly zenéket találni YouTube-on.

Furamód R. Kelly zenéi a YouTube Music részlegen továbbra is megtalálhatóak, a Spotify és az Apple Music pedig szintén nem törölte Kelly zenéit.

(Complex, Euronews)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés