Kövess minket

Események

Letudósra és leszarósra vette a figurát bécsi koncertjén a playbackkel igencsak jó barátságot ápoló UnoTheActivist

Megosztva

Szombaton Bécsbe látogatott az atlantai trapcsillag, UnoTheActivist, mi pedig elnéztünk a nyüzsgő városközpontban található, Dunapart mellett megbúvó FLEX-be, hogy leteszteljük, mit kapunk a pénzünkért: egy mindent beleadós, energiában gazdag bulit vagy csak lusta, letudós, pénzbeszedős sztároskodást. Spoiler: inkább az utóbbit.

A most 23 éves Uno 2015 tájékán, a Soundcloud rap felvirágozásával szinte párhuzamosan robbant be, majd unokatestvérével, a mostanra szinte ikonná vált és a zenei sajtó és a szakmabeliek által egyaránt magasztalt Playboi Cartival társult, közös szerzeményük, a WHAT hozta meg számára az átütő sikert. Az előadó azóta a mainstream és az underground határmezsgyéjén lavírozva szépen építgeti karrierjét, és olyan arcokkal szállít kollabokat, mint MadeinTYO, Maxo Kream, Trippie Redd, vagy éppen testvéreként kezelt spanja, Thouxanbanfauni.

Uno tehát egy kúl figura, annak ellenére, hogy nem feltétlen világmegváltó artist, de épp elég bólogatásra és tombolásra késztető banger és melodikus, spacy trapsláger van a tarsolyában ahhoz, hogy figyeljünk rá. Mondjuk ezek után kicsit sértődöttebben fogom fülelni a cuccait.

Forrás: Kersner Máté / OFF Média

Ha nem mennék bele a részletekbe, akár még azt is mondhatnám, hogy a rapper langyos, mégis korrekt teljesítményt nyújtott tegnap, viszont túl sok az olyan negatív tényező, ami elhomályosítja ezt. 

Hiába volt interakció a közönség és az előadó közt, valahogy mégis személytelennek érződött az egész és ezen nemigen segített az sem, hogy végigjártuk az összes tucat trap koncert kötelező stációit: volt pogó meg moshing, egy ponton pedig maga Uno válogatott a tömegből, hogy ki fusson be elsőre a körbe. A végén még a fanok közé is beugrott, akik természetesen fejvesztve buliztak és le voltak nyűgözve kedvencüktől, bár kétlem, hogy ez lett volna életük trapbulija. 

Forrás:

Forrás:

Sajnos a hely jellege is rontott a helyzeten: tudniillik, a FLEX nem az óriási táncteréről és nem is a hatalmas stage-éről híres, így a saccra 100-150 embernek is szorongva és fuldokolva kellett szórakoznia, ami ideális esetben akár még bensőségesen is hathatott volna, itt viszont pont fordítva sült el és inkább tűnt egy lelkes és elkötelezett hypebeast-sereg heringpartijának, mintsem egy olyan koncertnek, ahol a közönség az előadóval szinte együtt lélegzik.

Aztán nézzük az egyik legelkeserítőbb tényt: ahogy egy szintén ott lévő fanatikus rajongótól utólag megtudtam, a koncert összesen 32 percig tartott, ami enyhén szólva is sovány, és bőven a leszarom, letudom, elrakom a kessem és lépek kategóriába tartozik, de nyugodtan nevezhetjük hakninak is. 

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Na, és mi a helyzet a playbackkel? Sok magyar hírportál Facebookos kommentszekcióija – köztük az OFF Médiáé is – Post Malone megosztó Szigetes szereplése után napokig a “most akkor Posty playbackezett-e, vagy sem” kérdéssel volt tele, a vélemények pedig rendesen megoszlottak.

Jelen esetben is komoly vitát indíthatnánk arról, hogy Uno miképp szerepelt, hiszen úgyis lenne egy erős, hűséges tábor, akik szerint az atlantai natív megcsinálta az év konciját, de amellett azért mégsem lehet elmenni, hogy szinte alig hallhattuk az ő hangját. Emberünk rendes rappelés helyett inkább csak bulizott a saját slágereire, ugrált, pattogott és hypeolta a tömeget, mindez viszont nem nevezhető teljes értékű ELŐADÁSNAK, ha ezalatt a felvételről menő trackeket hallhatjuk csupán.

Uno amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan ment is és még úgy is képes volt csalódást okozni, hogy szinte elvárások nélkül, egy átlag trapkoncertre számítva indultam útnak.

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Sokkal elégedettebben hallgattam viszont végig az UnoTheActivist előtt koncertező bongyor hajú feltörekvő, SWEETBOYBLONDEY szettjét, aki Graz városát képviselve nyomta el lötyögős, bubblegum trapes szerzeményeit, melyek mintha csak MexikoDro alapokra lettek volna írva és meglepően jól működtek úgy is, hogy nem angol nyelven szóltak.

Volt Ukrajina, Juwelier és So Egal is, ami végül akkorát ment, hogy a nem szőke Blondey végül másodszorra is előadta, kifogástalan chill hangulatot teremtve. Jegyezzétek a nevet, érdemes figyelni rá! 

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

(Fotók: Kersner Máté / OFF Média)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük