Kövess minket

Aztaa

Lil Uzi Vert lehet az első ember, aki egy saját bolygót birtokol

Megosztva

Ha nagy naivan azt gondoltuk volna, hogy Lil Uzi Vert nem tud rákontrázni a homlokába ültetett 24 millió dolláros gyémántra, elég nagyot tévedtünk. Mint azt Elon Musk partnere, a sci-fi-esztétikát kedvelő, mesterséges intelligencia iránt érdeklődő énekesnő, Grimes felfedte a Twitteren:

Uzi elméletileg már egy planétát is birtokol; ő a WASP-127b nevezetű, kékes-májvás színekben pompázó óriási exobolygó tulajdonosa.

A tweetre nem sokkal később a rapper is reagált. Mint Uzi írja, eredetileg meglepetésnek szánta a hírt és még továbbra is dolgoznak az ügyön. Hogy kikkel, az egyelőre rejtély, bár merjük feltételezni, hogy a dologban az őrültségekre szintén vevő Musk keze is benne van, pláne, hogy az előadó bejegyzésébe a Neuralink hashtaget is odabiggyesztette, ez Elon beültethető agy-gép interfészeket fejlesztő neurotechnológiai vállalatának neve.

Grimes szerint az illetékesek hamarosan végeznek a jogi dokumentációs folyamatokkal, így Uzi lehet az első ember, aki legálisan birtokol egy konkrét bolygót a világűrből – bármennyire is hangzik ez abszurdan.

A WASP-127b egyébként egy méretes teremtés, mint az az alábbi összehasonlító ábrán is látszik, a planéta sokkalta nagyobb, mint a Föld, és még a Jupiter nagyságát is jelentősen meghaladja.

Az ügy – melynek kapcsán számos kérdés felvetül – egyelőre itt tart, a közeljövőben azonban biztosan kiderül, hogy a bolygó tényleg megvásárolták-e, vagy csak egy erős nagyotmondásról van szó. Kíváncsian várjuk a fejleményeket, melyekről természetesen mi is beszámolunk majd – ha Uzin és tömérdek mennyiségű pénzén múlik, bármi megtörténhet.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés