Kövess minket

Hiphop

Lil Uzi Vert szerint Chief Keef volt a legnagyobb befolyással a hiphop mai generációjára

Uzi nagy rajongója Sosa-nak.

Megosztva

Forrás: Youtube

Azt mindenki tudja, hogy Lil Uzi Vert nagy Marilyn Manson fan, de az már kevésbé ismert a philadelphiai rapperről, hogy iszonyatosan nagyra tartja a drillcsászár Chief Keefet. Uzi még 2016 februárjában beszélt először arról, hogy Chief mennyire nagy hatással volt rá, mikor fiatalon állandóan őt hallgatta, de most még ennél is nagyobbat mondott az XXL magazin friss interjújában.

Az XXL magazin idén ünnepli 20. születésnapját, ennek köszönhetően 20 különböző címlappal jelenik meg, a hiphop legnagyobb neveivel a borítón, és a hasábokon. Az egyik ilyen nagy név Lil Uzi Vert, aki a fiatalabb generációt képviseli olyan régebben a szakmában lévő rapperek mellett, mint Snoop, Diddy, vagy 50 Cent. A lap el is beszélgetett a LUV is Rage 2 albummal nagyot robbantó Uzival, és az első kérdés rögtön arra vonatkozott, vajon tényleg megváltozott-e a hiphop zene? Uzi szerint igen, de azt már nem mondaná, hogy jó vagy rossz irányba, szimplán csak változásokon ment át a stílus, mivel ez a természetes. Az ő szemében mindig is a hiphop volt a legpopulárisabb zene, annak ellenére, hogy elismeri, most tényleg rekordszámú ember fedezi fel magának a stílust, és úgy tűnik, az egész kultúra jobban előtérben van, mint korábban.

Saját hírneve nem zavarja, sőt. “Mindenki egy céllal van itt a Földön, és minden ember egyenlően fontos. Jó dolog, ha emlékeznek rád, és nyomot hagysz magad után a történelemben.” – mondta Uzi, aki hozzátette, hogy amióta kilőtt a karrierje, édesanyja, és a családja egyre több tanácsot próbál neki adni. 

Arra a kérdésre, hogy ki volt a legnagyobb hatással a hiphopra, azonnal rávágta, hogy Mike Jones, de ha a mostani generációra szűkíti le, akkor egyértelműen Chief Keefet mondaná. Chief flowja, alapjai, sőt még videói is igen erős nyomot hagytak az utána érkező generációban, szóval nehéz lenne vitába szállni ebben Uzival.

[vembed youtube=”Eqc_mSnS-7w” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.