Kövess minket

Hiphop

Lil Wayne: „Nézzetek rám és a zenémre, majd nézzétek a mai rapperekre. Mindegyik úgy néz ki, mint én”

Weezy szerint nagy hatással volt a mai szcénára.

Megosztva

Forrás:

Lil Wayne hatása a hiphop világra elvitathatatlan. Elég ha csak a rapper déli-rap kezdeteire gondolunk, vagy az olyan slágereire, mint „A Milli„, mely a maga idejében formabontó volt, és akkor a mára trendnek számító „Lil” név elterjesztéséről, valamint Drake és Nicki Minaj mentorálásáról még nem is tettünk említést. Sokan a mai rapperek közül nem is csinálnak titkot abból, hogy Wayne egy ikon számukra, Young Thug első lemeze sem lett véletlenül „Barter 6„-re elnevezve, a sikeres Tha Carter sorozat alapján. De mégis mekkora ez a bizonyos hatás? Wayne szerint hatalmas.

A rapper egy új Brett Berish interjúban beszélt arról, hogy úgy érzi, a mai hiphop szcéna teljesen másképp nézne ki nélküle. „Mielőtt színre léptem volna, mindenki csinálta a maga dolgát, egyedien. De most nézz rám és a zenémre. Majd nézz rá a mai zenékre. Mind úgy néz ki, mint én. Imádom” – mondta mosolyogva, majd kiemelte, hogy ez nem azt jelenti, hogy egy az egybe lemásolják őt, szimplán sokaknak ő volt a minta, ami alapján elindultak. „Egyikük sem akar olyan lenni, mint én. Felvarratnak egy-két tetoválást az arcukra, beszereznek egy grillz-t, még az is lehet, hogy a Lil nevet is használják, de mégsem olyanok mint én, nem olyan a hangzásuk, mint az enyém, és más dolgokon mentek keresztül.” 

Weezy reméli, hogy 10-ből 9 alkalommal ő volt a legnagyobb hatással ezekre a rapperekre, ezt már magában áldásként éli meg.

[instagram]CI_9b6fHUb7[/instagram]
Az interjúban az feljött, hogy négy műtéten esett át a kedvenc hobbija, a gördeszkázás okozta sérülései miatt, és azt is elmondta, hogy szerinte soha nem lesz új Drake vagy Nicki Minaj, mivel ők egyedi előadók, és még a közösségi média felpörgése előtt lettek igazán sztárok.

Lil Wayne amúgy nemrég arról posztolt Twittere, hogy nem hívták meg a következő Grammy-díjátadóra, és egyszerűen nem érti, hogy miért. „Nem vagyok rá méltó?” – tette fel a költői kérdést.

(HipHopDX, Complex)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük