Kövess minket

Hiphop

Lil Yachty bepótolta a 2Pac és Biggie zenéivel kapcsolatos lemaradását…hallgatott belőlük kemény 30 másodpercet

Megosztva

Az old school és a new school között húzódó sajnálatosan néha előjövő ellentét egyik emblematikus pillanata volt, mikor 2016-ban Lil Yachty azt találta mondani egy interjúban, hogy ha megfeszül sem tudna mondani 5 számot Biggie-től és 2Pac-tól. A válaszreakció kemény volt és elsöprő, Yachty még halálos fenyegetéseket is kapott, amiért kijelentette, hogy gyakorlatilag nem ismeri a két rap legenda diszkográfiáját.

Idén áprilisban aztán újra előkerült a téma a rapper “Michigan Boy Boat” című mixtape-jének apropóján adott Apple Music interjújában, akkor így emlékezett vissza az esetre a kis tutajos:“Sosem akartam tiszteletlen lenni, csak őszinte voltam. Nem készítettek fel arra, hogy miként viselkedjek a médiában.Csak őszinte tudtam lenni. Megkérdezték a véleményemet, és elmondtam az igazságot, hogy nem hallgatom a zenéiket, de azt sosem mondtam, hogy szarok lennének”. Yachty amúgy egy másik, régebbi interjúval is kihúzta a gyufát a hiphop legendák emlékének harcos védelmezőinél, akkor konkrétan arról beszélt, hogy The Notorious B.I.G. szerinte túlértékelt, igaz ezt később visszaszívta, szintén a nagy közutálat hatására.

Yachty mondatai kemény 5 év elteltével is kísértik őt, most például egy HipHopDX interjúban jött fel ismét a dolog, mikor megkapta a kérdést, hogy azóta tanulmányozta-e részletesebben 2Pac és Biggie zenéit. A rapper elmondta, hogy röviden belefülelt a két rapper zenéibe, de hamar rájött, hogy ez nem az ő világa, és inkább örökre félrerakta őket.

„Nem mondanám, hogy mélyen tanulmányoztam a zenéiket, de tényleg elővettem, és hallgattam belőlük úgy kb. fél percet. Megvagyok nélkülük. Ha jó vagy valamiben, akkor a művészet az művészet marad. Muszáj elemezned Picasso összes festményét, ahhoz hogy megtanulj festeni? Nem. Ha érdekel, akkor persze hasznos, de ha nem érdekel, akkor nem rohadt mindegy?” – válaszolta, totális ellentétben azzal, ahogy mondjuk Kanye West gondolkodik a művészetről.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés