Kövess minket

Hiphop

Lil Yacthy bocsánatot kért, amiért túlértékeltnek nevezte Biggie-t, szóval minden old school arc lenyugodhat

Yachty csak őszinte akart lenni, és állítja folyamatosan tanul és fejlődik.

Megosztva

Lil Yachty volt Ebro Beats 1 showjának legutóbbi vendége. A szemtelenül fiatal rapper nagyon sok témát érintett, de a legmeglepőbb pillanat egyértelműen az volt, mikor elismerte, hibázott abban, hogy túlértékeltnek nevezte The Notorious B.I.G.-t. 

Az interjú a rapper eredettörténetével indult. Nevét egy divatot közelről figyelő csoport (Yacht klub) legfiatalabb tagjaként kapta. Állítása szerint egy jó ideig nem hívta a saját zenéjét hiphopnak, mert mások sem nevezték annak, és emiatt elbizonytalanodott magában. Yachty amúgy a „mumble” azaz a motyogós rap titulust is visszautasítja, szerinte ezt csak az öregek találták ki, mert nem értik a fiatalokat.

Ebro kérdésére elmondta, a legnagyobb hatással nem egy rapper, hanem a Coldplay volt a zenéjére. Persze ettől még sok rappert kedvel és nagyra tart, példaként említette Kid Cudit, Kanye Westet, A$AP Rocky-t, és Tyler The Creatort is. Yachty amúgy nem érti, hogy miért őt emeli ki sok old school forma, mint a hiphop „tönkretevője”, hisz ő pozitív dolgokról rappel, ellentétben sok más újvonalas arccal. Aláhúzta, hogy drogokról és alkoholról sem szövegel a számaiban és még ingyenes koncerteket is szokott adni. Azt viszont elismerte, hogy a hónap elején tévesen szólta le Biggie-t egy interjúban (a teljes igazsághoz hozzá tartozik hogy az interjú formátuma ilyen), most már másképp látja a helyzetet:

[blockquote]„Úgy érzem tartozok egy bocsánatkéréssel. Meghallgattam a teljes diszkográfiáját és tényleg jó szövegei vannak. Csak a sötétben tapogatóztam, hisz az én apám sose bömböltette Biggie zenéjét, ezért nem is ismertem annyira. Nem kellett volna anélkül véleményt alkotnom valakiről, aki ennyire fontos sok embernek, hogy meg se hallgatom a zenéjét.”[/blockquote]Azt mondjuk utána hozzátette, hogy Tupacot továbbra se hallgat, igaz ideje sincs nagyon rá, mert iszonyat elfoglalt lett nagyon hamar. A beszélgetést azzal zárták, hogy Yachty reményét fejezte ki, hogy akik eddig nem értették, azok talán most már nem gyűlölik annyira, ha pedig mégis, akkor és most idézem: „Megbaszhatják magukat!” 

Ja és freestyle-ozott is:

[vembed vimeo=”193462071″ ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés