Keresés

Lindsey Stirling: Excentrikus Dubstep!

Offmedia- 2015.08.11. 14:45

lindvágotFotó: Getty Image / Europress      – A képen Lindsey Stirling  és Wiz Khalifa láthatóak

Kicsoda Lindsey Stirling? Nem más, mint egy amerikai hegedűművész, zeneszerző, táncos és koreográfus, aki múlt éven robbant be a zeneiparba azzal, hogy saját mixekben ötvözte a klasszikus zenét és a dubstep vonásait. Különleges szerzeményei szinte azonnal nagy sikert arattak, a YouTube-on csaknem 6 millióan követik. A Billboard magazin napjaink 30 legfolyásosabb fiatal művésze közé sorolta.

2010-ben Lindsey részt vett az America’s Got Talent tehetségkutatójában, azonban a zsűri tehetségét nem találta alkalmasnak a verseny folytatásához, ezért a vége felé ki is esett. A vereség miatt nem csüggedt, hanem még erősebb és energikusabb lett. Olyan hegedűművész vált belőle, akire több ezer ember kíváncsi a világon.

A sikert számára a szenzációs Crystallize hozta meg, melyet YouTube-on több, mint 100 millión töltöttek már be. Aktuális albuma a Shatter me (2014) egyaránt kúszott az amerikai és európai slágerlisták élére. Akik nyomon követik pályafutását, azok tudják, hogy híres előadókkal is készített már feldolgozásokat. Együtt dolgozott többek között John Legenddel, de feldolgozta Rihanna We found love című slágerét is.

Hozzászólások

Érdekes lehet