Kövess minket

Elektronikus

Lindsey Stirling: Excentrikus Dubstep!

Az excentrikus hegedűművésznő, Lindsey Stirling idén nyáron, Budapesten is hegedűje húrja közé csapott. Akik ott voltak koncertjén minden bizonnyal hatalmas élménnyel gazdagodtak, akik pedig nem, bánhatják.

Megosztva

lindvágotFotó: Getty Image / Europress      – A képen Lindsey Stirling  és Wiz Khalifa láthatóak

Kicsoda Lindsey Stirling? Nem más, mint egy amerikai hegedűművész, zeneszerző, táncos és koreográfus, aki múlt éven robbant be a zeneiparba azzal, hogy saját mixekben ötvözte a klasszikus zenét és a dubstep vonásait. Különleges szerzeményei szinte azonnal nagy sikert arattak, a YouTube-on csaknem 6 millióan követik. A Billboard magazin napjaink 30 legfolyásosabb fiatal művésze közé sorolta.

2010-ben Lindsey részt vett az America’s Got Talent tehetségkutatójában, azonban a zsűri tehetségét nem találta alkalmasnak a verseny folytatásához, ezért a vége felé ki is esett. A vereség miatt nem csüggedt, hanem még erősebb és energikusabb lett. Olyan hegedűművész vált belőle, akire több ezer ember kíváncsi a világon.

[vembed youtube=”aHjpOzsQ9YI” ]

A sikert számára a szenzációs Crystallize hozta meg, melyet YouTube-on több, mint 100 millión töltöttek már be. Aktuális albuma a Shatter me (2014) egyaránt kúszott az amerikai és európai slágerlisták élére. Akik nyomon követik pályafutását, azok tudják, hogy híres előadókkal is készített már feldolgozásokat. Együtt dolgozott többek között John Legenddel, de feldolgozta Rihanna We found love című slágerét is.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés