Kövess minket

Hiphop

LL Cool J is bekerülhet a Rock & Roll Hírességek Csarnokába

A jelölésig már eljutott.

Megosztva

Forrás:

Bejelentették a Rock & Roll Hírességek Csarnokának idei jelöltjeit, és 2Pac után LL Cool J lehet a következő szóló hiphop előadó, akit beválasztanak.

A 2018-as várományosok közt találjuk még többek között a Radioheadet, Rage Against The Machine-t, Depeche Mode-ot, Judas Priestet, és Bon Jovit is. A jelöltek számát decemberben szűkítik le 5 győztesre, miután zenészek, történészek, zeneiparban dolgozók, valamint rajongók szavazatai alapján kiderül kik érdemlik meg legjobban a beiktatást. A beiktatási ceremóniát jövő áprilisban tarthatják Ohióban, az eseményt az HBO élőben közvetíti.

A bekerülés egyik alapfeltétele, hogy az adott előadó első megjelenése óta legalább 25 évnek el kell telnie. Tavaly a Pearl Jam, Tupac Shakur, Journey, Joan Baez, Electric Light Orchestra, és a Yes zenekar lettek kiválasztva. Közülük 2Pac volt igazán különleges, hisz ő volt az első szóló hiphop előadó, akit beiktattak, előtte olyan hiphop csapatok lettek kiválasztva, mint a Run DMC, Public Enemy, N.W.A., Grandmaster Flash and the Furious Five vagy éppen a The Beastie Boys. Idén LL Cool J folytathatja a sort, aki a ’80-as években poposabb hangzásával bővítette a rap zene elfogadottságát, a legtöbben mégis a későbbi, romantikus, és szexi számai által ismerik.

[vembed youtube=”oVDfyc2lh4Q” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés